Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dns Forwarder problemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 4 Posters 1.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D Offline
      DragonLee
      last edited by

Merhabalar,

Web sitemizin domain adı ile Active directory domain adımız aynı bu yüzden ne yaptımsa bir türlü localde web sitemizi çalıştıramadım. ping siteadi.com.tr yazdığımda local ip'ye ping atıyor. Pfsense ile aşağıdaki ayarı yaptım. Enable DNS forwarder kutucuğunu işaretleyip save tusuna basınca  The following input errors were detected: The DNS Resolver is enabled using this port. Choose a non-conflicting port, or disable DNS Resolver. hatası alıyorum. Yapmış olduğum ayar aşağıdaki gibi. Bu problemi nasıl çözebilirim?

Host Overrides

Entries in this section override individual results from the forwarders. Use these for changing DNS results or for adding custom DNS records.
      Host Domain IP Description
      add
      add
      www siteadi.com.tr 12.13.15.21 Web Site

Not: Her kullanıcının bilgisayarında hosts dosyasında ip domain ismini yazdığımda site açılıyor.

Teşekkürler,

Saygılarımla

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C Offline
        cumhuraltan
        last edited by

Selamlar ;

Pfsense  ile  ilgili bir  hata değil bu Dc  sunucunuzdaki Dns server  üzerinde  domain.com ( sizim local ve  aynı  zamanda web  domain  adınız ) zone una  girerek  yeni  bir  A  kaydı  oluşturup isim olarak  www  yazıp ip  adresi  olarak da  web  sitenizin  ip  adresini  yazmaznı  yeterli  olacaktır. www.domain.com a gelen  dns  sorguları  oluşturmuş  olduğunuz  A  kaydındaki ip  adresine  gidecektir.

@DragonLee:

Merhabalar,

Web sitemizin domain adı ile Active directory domain adımız aynı bu yüzden ne yaptımsa bir türlü localde web sitemizi çalıştıramadım. ping siteadi.com.tr yazdığımda local ip'ye ping atıyor. Pfsense ile aşağıdaki ayarı yaptım. Enable DNS forwarder kutucuğunu işaretleyip save tusuna basınca  The following input errors were detected: The DNS Resolver is enabled using this port. Choose a non-conflicting port, or disable DNS Resolver. hatası alıyorum. Yapmış olduğum ayar aşağıdaki gibi. Bu problemi nasıl çözebilirim?

Host Overrides

Entries in this section override individual results from the forwarders. Use these for changing DNS results or for adding custom DNS records.
        Host Domain IP Description
        add
        add
        www siteadi.com.tr 12.13.15.21 Web Site

Not: Her kullanıcının bilgisayarında hosts dosyasında ip domain ismini yazdığımda site açılıyor.

Teşekkürler,

Saygılarımla

• D Offline
          DragonLee
          last edited by

Cumhur Bey,

Deiğiniz işlemi Dns'de yapmıştım. Yapmama rağmen site açılmıyor. Sadece Hosts dosyasında ip ve domain ismini yazınca açılmaktadır. Bu yüzden Pfsende'de bir yönlendirme gibi bir işlem yapamazmıyım diye sormuştum.

Saygılarımla,

• T Offline
            tcjackal
            last edited by

merhaba,
            Cumhur bey'in de belirttiği gibi, sorun local dns server tarafında.
            kayıtlar doğru ve nslookup çıktıları hatalı ise, clear cache uygulayıp tekrar deneyin.

• D Offline
              DragonLee
              last edited by

Merhaba,

Dns tarafında bir sorun olduğu kesin. Pfsense ile bir yönlendirme yaparak çözebilirmiyim diye düşünmüştüm. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• S Offline
                sgtr
                last edited by

@DragonLee:

Merhaba,

Dns tarafında bir sorun olduğu kesin.

Bu konuda yanıldığınızı düşünüyorum.

Eğer içerdeki istemci bilgisayarlarınızın dns sunucu ip adresi pfSense ise dediğiniz yöntem çalışır. Değilse (DC ise) sorguyu kendi üstünde yapar ve o domain kendisi olduğu için kendi tablosunda/veritabanında yanıt arar. İlk verilen cevapta ki gibi a kaydı girmişseniz www olarak o zaman site normal tasarımınız görüntülenir. Görüntülenmediği durumda şu şekilde olma olasılığı çok yüksek www olmadan yani domain.com olarak tasarlanmış/yönlendirilmiştir. Bu durumda ya tasarımınızı değiştireceksiniz (başına www eklettirip www.domain.com) ya da istemci bilgisayarlarınıza mevcut dc bypass ederek proxy bilgisi girerek giriş yapabilirsiniz.

SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.