Dns Forwarder problemi
-
Merhabalar,
Web sitemizin domain adı ile Active directory domain adımız aynı bu yüzden ne yaptımsa bir türlü localde web sitemizi çalıştıramadım. ping siteadi.com.tr yazdığımda local ip'ye ping atıyor. Pfsense ile aşağıdaki ayarı yaptım. Enable DNS forwarder kutucuğunu işaretleyip save tusuna basınca The following input errors were detected: The DNS Resolver is enabled using this port. Choose a non-conflicting port, or disable DNS Resolver. hatası alıyorum. Yapmış olduğum ayar aşağıdaki gibi. Bu problemi nasıl çözebilirim?
Host Overrides
Entries in this section override individual results from the forwarders. Use these for changing DNS results or for adding custom DNS records.
Host Domain IP Description
add
add
www siteadi.com.tr 12.13.15.21 Web SiteNot: Her kullanıcının bilgisayarında hosts dosyasında ip domain ismini yazdığımda site açılıyor.
Teşekkürler,
Saygılarımla
-
Selamlar ;
Pfsense ile ilgili bir hata değil bu Dc sunucunuzdaki Dns server üzerinde domain.com ( sizim local ve aynı zamanda web domain adınız ) zone una girerek yeni bir A kaydı oluşturup isim olarak www yazıp ip adresi olarak da web sitenizin ip adresini yazmaznı yeterli olacaktır. www.domain.com a gelen dns sorguları oluşturmuş olduğunuz A kaydındaki ip adresine gidecektir.
Merhabalar,
Web sitemizin domain adı ile Active directory domain adımız aynı bu yüzden ne yaptımsa bir türlü localde web sitemizi çalıştıramadım. ping siteadi.com.tr yazdığımda local ip'ye ping atıyor. Pfsense ile aşağıdaki ayarı yaptım. Enable DNS forwarder kutucuğunu işaretleyip save tusuna basınca The following input errors were detected: The DNS Resolver is enabled using this port. Choose a non-conflicting port, or disable DNS Resolver. hatası alıyorum. Yapmış olduğum ayar aşağıdaki gibi. Bu problemi nasıl çözebilirim?
Host Overrides
Entries in this section override individual results from the forwarders. Use these for changing DNS results or for adding custom DNS records.
Host Domain IP Description
add
add
www siteadi.com.tr 12.13.15.21 Web SiteNot: Her kullanıcının bilgisayarında hosts dosyasında ip domain ismini yazdığımda site açılıyor.
Teşekkürler,
Saygılarımla
-
Cumhur Bey,
Deiğiniz işlemi Dns'de yapmıştım. Yapmama rağmen site açılmıyor. Sadece Hosts dosyasında ip ve domain ismini yazınca açılmaktadır. Bu yüzden Pfsende'de bir yönlendirme gibi bir işlem yapamazmıyım diye sormuştum.
Saygılarımla,
-
merhaba,
Cumhur bey'in de belirttiği gibi, sorun local dns server tarafında.
kayıtlar doğru ve nslookup çıktıları hatalı ise, clear cache uygulayıp tekrar deneyin. -
Merhaba,
Dns tarafında bir sorun olduğu kesin. Pfsense ile bir yönlendirme yaparak çözebilirmiyim diye düşünmüştüm. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Merhaba,
Dns tarafında bir sorun olduğu kesin.
Bu konuda yanıldığınızı düşünüyorum.
Eğer içerdeki istemci bilgisayarlarınızın dns sunucu ip adresi pfSense ise dediğiniz yöntem çalışır. Değilse (DC ise) sorguyu kendi üstünde yapar ve o domain kendisi olduğu için kendi tablosunda/veritabanında yanıt arar. İlk verilen cevapta ki gibi a kaydı girmişseniz www olarak o zaman site normal tasarımınız görüntülenir. Görüntülenmediği durumda şu şekilde olma olasılığı çok yüksek www olmadan yani domain.com olarak tasarlanmış/yönlendirilmiştir. Bu durumda ya tasarımınızı değiştireceksiniz (başına www eklettirip www.domain.com) ya da istemci bilgisayarlarınıza mevcut dc bypass ederek proxy bilgisi girerek giriş yapabilirsiniz.
SGTR