"xinetd: readjusting service" resulting in failover



  • Hi folks.

    Version 2.3 on ESXi on PcEngines APU.

    This is what I have in my log:

    
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19053-tcp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19053-udp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19054-tcp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19054-udp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19055-tcp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19055-udp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19056-tcp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: readjusting service 19056-udp
    2016-07-19T00:45:00+02:00 10.0.0.1 xinetd[30186]: Reconfigured: new=0 old=101 dropped=0 (services)
    2016-07-19T00:45:01+02:00 10.0.0.1 php-cgi: rc.filter_configure_sync: MONITOR: GG_pref_UPC is down, omitting from routing group GW_UPC
    2016-07-19T00:45:01+02:00 10.0.0.1 php-cgi: rc.filter_configure_sync: Message sent to monitoring@... OK
    2016-07-19T00:45:01+02:00 10.0.0.1 php-cgi: rc.filter_configure_sync: MONITOR: GG_pref_Inode is down, omitting from routing group GW_UPC
    2016-07-19T00:45:01+02:00 10.0.0.1 php-cgi: rc.filter_configure_sync: Message sent to monitoring@... OK
    ...
    
    

    and it happens maybe once a day. As far as I can tell, it's a filter reloading triggering the GatewayGroup failover, and it's not something I wanted to have.
    My gateway groups have a "Trigger Level" set to "Member down", with (I think) default failover thresholds:

    Weight: 1
    Data Payload: 0
    Latency thresholds: 200/500
    Packet Loss thresholds: 10/20
    Probe Interval: 5000
    Loss Interval: 2000
    Time Period: 60000
    Alert interval: 1000

    So how can I avoid my setup to break WAN connection when such filter reloads occur?

    Bye



  • It's not that the filter reload is causing a failover, the filter reload occurs because you're having a WAN failure. Likely that you are having loss, but why on two diff gateways at the same time isn't clear from that limited context. Check your gateway logs.