Can't bind to dhcp address: Address already in use While configuring server addr



  • Hi All,

    I am also facing the same issue while launching dhcp relay process (dhcrelay). Whenever i configured a server address on relay machine i faced this issue. There is no process names as dhcpd on my machine.
    Its very annoying to see these error logs because sometimes we got this error sometimes not.

    Aug 12 10:27:43 arc-switch49 dhcprd[2558]: TID 140657157932800: [dhcprd.ERR]: launch_dhcrelay_process: returned code:256 errors:Internet Systems Consortium DHCP Relay Agent 4.3.4 Copyright 2004-2016 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/ Listening on LPF/mgmt0/f4:52:14:cf:2b:1e Sending on  LPF/mgmt0/f4:52:14:cf:2b:1e Can't bind to dhcp address: Address already in use Please make sure there is no other dhcp server running and that there's no entry for dhcp or bootp in /etc/inetd.conf.  Also make sure you are not running HP JetAdmin software, which includes a bootp server.  If you think you have received this message due to a bug rather than a configuration issue please read the section on submitting bugs on either our web page at www.isc.org or in the README file before submitting a bug.  These pages explain the proper process and the information we find helpful for debugging..  exiting.
    Aug 12 10:27:43 arc-switch49 dhcprd[2558]: TID 140657157932800: [dhcprd.ERR]: couldn't launch dhcrelay. output :  Internet Systems Consortium DHCP Relay Agent 4.3.4 Copyright 2004-2016 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/ Listening on LPF/mgmt0/f4:52:14:cf:2b:1e Sending on  LPF/mgmt0/f4:52:14:cf:2b:1e Can't bind to dhcp address: Address already in use Please make sure there is no other dhcp server running and that there's no entry for dhcp or bootp in /etc/inetd.conf.  Also make sure you are not running HP JetAdmin software, which includes a bootp server.  If you think you have received this message due to a bug rather than a configuration issue please read the section on submitting bugs on either our web page at www.isc.org or in the README file before submitting a bug.  These pages explain the proper process and the information we find helpful for debugging..  exiting.

    These are logs which i got.

    Please Help. Its very critical for us.


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Something must already be running. Post the full output of the following command:

    ps uxawwd
    

Log in to reply