HELP: Need a New mini-itx Board.



  • Dear all,
    I am on the hunt for a new mini-itx board, it must support add-on Expansion Daughter module. At this point I have narrow my search to the following models:

    J7F5M-VDE Mini-ITX Motherboard Series

    -VIA CX700M Single chipset Technology
    -Support VIA C7 Nano-BGA processor
    -Support Front Side Bus 400/800MHz
    -Single Channel DDR2 533 Memory DIMM
    -Support 2 Serial ATA 2 Devices with RAID 0, 1
    -Support PCI 120-Pin Adapter Conn. With Expansion Daughter-boards
    -Ethernet LAN Supported
    -6 Channel HD Audio CODEC
    -VIA VT6307 IEEE1394a Controller
    -VIA VT1622A TV Encoder
    -17 x 17CM Mini-ITX Form Factor

    J7F2 Mini-ITX Motherboard Series

    -VIA CN700 Northbridge + VT8237RP Southbridge Chipsets
    -Support VIA C7 Nano-BGA processor
    -Support Front Side Bus 400/800MHz
    -Single Channel DDR2 533 Memory DIMM
    -Support 2 Serial ATA Devices with RAID 0, 1
    -Support 2xAD Connector With Expansion Daughter-boards
    -Ethernet LAN Supported
    -AC’97 6 Channel Audio CODEC
    -VIA VT6307S IEEE1394a Controller for J7F2E / J7F2WE
    -VIA VT1622A TV Encoder for J7F2W / J7F2WE
    -17 x 17cm Mini-ITX Form Factor

    J7F4K1G5D Mini-ITX Motherboard

    -VIA CN700 Northbridge + VT8237RP Southbridge Chipsets
    -Support VIA C7 Nano-BGA processor
    -Support Front Side Bus 400/800MHz
    -Single Channel DDR2 533 Memory DIMM
    -Support 2 Serial ATA Devices with RAID 0, 1
    -Dual Gigabit Ethernet LAN Supported
    -AC’97 6 Channel Audio CODEC
    -17 x 17cm Mini-ITX Form Factor

    My primary concern is compatibility with FreeBSD and pfsense, it will serve for Firewall/VPN connectivity.



  • I use a Jetway J7F2WE1G2E with a three lan port daughter board. Works fine. The only thing not so good is that the Realtek lan ports generates a very high interupt load on the cpu. Max throughput for me is around 60mps.



  • @jos:

    I use a Jetway J7F2WE1G2E with a three lan port daughter board. Works fine. The only thing not so good is that the Realtek lan ports generates a very high interupt load on the cpu. Max throughput for me is around 60mps.

    Thank you for your input, I hope other people reply to this thread. I am really interested in testing this thing.



  • I use a Jetway mini-itx board.

    Jetway J7F4K1G2E ( 7W / Fanless ) Bios A10 ( fixes HPET issues. And thermal control for 1.5ghz version )
    http://www.jetwaycomputer.com/spec/J7F4K1G2E.pdf

    • 1Gb ram ( minus 16Mb onboard video )
    • WD 15Gb ide drive.
    • 52x Aopen CD-Rom.
    • 2x onboard LAN ( Realtek, 8110SC( L ) 1Gbit )

    Casing is :
    Silverstone ML01 Black
    http://www.silverstonetek.com/products/p_photo.php?pno=ml01&area=usa
    tip: IDE on both CD-Rom and HDD when mounted inside the case is nearly impossible.
    I used a 100CM IDE cable that came with my Tt Mozart-TX big-tower in Reverse!
    Longest part between CD-Rom and HDD and the shortest part between mainboard and CD-Rom.
    The short part of that cable is longer than most 90CM of 60CM cables!

    Works out of the box with 1.2, and now upgraded and testing 1.2.1 RC1 snapshots.
    ( example, smoothwall express 3.0 is not working out of the box, because of realtek chips.
    I had to build drivers with a VM developer build to get realtek chips working. )

    I use this at home, with a couple of computers and consoles.
    We have a 16Mbit Down /3Mbit Up Cable connection. ( at time of posting )

    Here is my dmesg output:

    Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
    Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
    	The Regents of the University of California. All rights reserved.
    FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
    FreeBSD 7.0-RELEASE-p3 #0: Fri Aug 15 20:34:23 EDT 2008
        sullrich@freebsd7-releng_1_2.geekgod.com:/usr/obj.pfSense/usr/src/sys/pfSense_SMP.7
    Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
    CPU: VIA C7 Esther+RNG+AES+AES-CTR+SHA1+SHA256+RSA (1200.01-MHz 686-class CPU)
      Origin = "CentaurHauls"  Id = 0x6a9  Stepping = 9
      Features=0xa7c9baff <fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe>Features2=0x181 <sse3,est,tm2>real memory  = 1055784960 (1006 MB)
    avail memory = 1019498496 (972 MB)
    ACPI APIC Table: <cn700  awrdacpi="">ioapic0 <version 0.3="">irqs 0-23 on motherboard
    wlan: mac acl policy registered
    kbd1 at kbdmux0
    ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
    hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Aug 15 2008 20:34:04)
    cryptosoft0: <software crypto="">on motherboard
    acpi0: <cn700 awrdacpi="">on motherboard
    acpi0: [ITHREAD]
    acpi0: Power Button (fixed)
    acpi0: reservation of 0, a0000 (3) failed
    acpi0: reservation of 100000, 3ede0000 (3) failed
    Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
    acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x408-0x40b on acpi0
    acpi_hpet0: <high precision="" event="" timer="">iomem 0xfe800000-0xfe8003ff on acpi0
    device_attach: acpi_hpet0 attach returned 12
    cpu0: <acpi cpu="">on acpi0
    est0: <enhanced speedstep="" frequency="" control="">on cpu0
    p4tcc0: <cpu frequency="" thermal="" control="">on cpu0
    acpi_button0: <power button="">on acpi0
    pcib0: <acpi host-pci="" bridge="">port 0xcf8-0xcff on acpi0
    pci0: <acpi pci="" bus="">on pcib0
    pcib1: <pci-pci bridge="">at device 1.0 on pci0
    pci1: <pci bus="">on pcib1
    vgapci0: <vga-compatible display="">mem 0xf4000000-0xf7ffffff,0xfb000000-0xfbffffff irq 16 at device 0.0 on pci1
    re0: <realtek 8169sc="" 8110sc="" single-chip="" gigabit="" ethernet="">port 0xf600-0xf6ff mem 0xfdfff000-0xfdfff0ff irq 18 at device 9.0 on pci0
    miibus0: <mii bus="">on re0
    rgephy0: <rtl8169s 8110s="" 8211b="" media="" interface="">PHY 1 on miibus0
    rgephy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
    re0: Ethernet address: 00:30:18:a2:e9:ed
    re0: [FILTER]
    re1: <realtek 8169sc="" 8110sc="" single-chip="" gigabit="" ethernet="">port 0xf800-0xf8ff mem 0xfdffe000-0xfdffe0ff irq 19 at device 11.0 on pci0
    miibus1: <mii bus="">on re1
    rgephy1: <rtl8169s 8110s="" 8211b="" media="" interface="">PHY 1 on miibus1
    rgephy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
    re1: Ethernet address: 00:30:18:a2:e9:ee
    re1: [FILTER]
    atapci0: <via 8237="" udma133="" controller="">port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xff00-0xff0f at device 15.0 on pci0
    ata0: <ata 0="" channel="">on atapci0
    ata0: [ITHREAD]
    ata1: <ata 1="" channel="">on atapci0
    ata1: [ITHREAD]
    uhci0: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfe00-0xfe1f irq 21 at device 16.0 on pci0
    uhci0: [GIANT-LOCKED]
    uhci0: [ITHREAD]
    usb0: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci0
    usb0: USB revision 1.0
    uhub0: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb0
    uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci1: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfd00-0xfd1f irq 21 at device 16.1 on pci0
    uhci1: [GIANT-LOCKED]
    uhci1: [ITHREAD]
    usb1: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci1
    usb1: USB revision 1.0
    uhub1: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb1
    uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci2: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfc00-0xfc1f irq 21 at device 16.2 on pci0
    uhci2: [GIANT-LOCKED]
    uhci2: [ITHREAD]
    usb2: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci2
    usb2: USB revision 1.0
    uhub2: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb2
    uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci3: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfb00-0xfb1f irq 21 at device 16.3 on pci0
    uhci3: [GIANT-LOCKED]
    uhci3: [ITHREAD]
    usb3: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci3
    usb3: USB revision 1.0
    uhub3: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb3
    uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
    ehci0: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">mem 0xfdffd000-0xfdffd0ff irq 21 at device 16.4 on pci0
    ehci0: [GIANT-LOCKED]
    ehci0: [ITHREAD]
    usb4: EHCI version 1.0
    usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2 usb3
    usb4: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">on ehci0
    usb4: USB revision 2.0
    uhub4: <via 1="" 9="" ehci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr="">on usb4
    uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
    umass0: <generic 0="" 2="" usb2.0-crw,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 11.0d,="" addr="">on uhub4
    isab0: <pci-isa bridge="">at device 17.0 on pci0
    isa0: <isa bus="">on isab0
    acpi_tz0: <thermal zone="">on acpi0
    speaker0: <pc speaker="">port 0x61 on acpi0
    atkbdc0: <keyboard controller="" (i8042)="">port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
    atkbd0: <at keyboard="">irq 1 on atkbdc0
    kbd0 at atkbd0
    atkbd0: [GIANT-LOCKED]
    atkbd0: [ITHREAD]
    acpi_hpet0: <high precision="" event="" timer="">iomem 0xfe800000-0xfe8003ff on acpi0
    device_attach: acpi_hpet0 attach returned 12
    pmtimer0 on isa0
    orm0: <isa option="" rom="">at iomem 0xc0000-0xcf7ff pnpid ORM0000 on isa0
    ppc0: parallel port not found.
    sc0: <system console="">at flags 0x100 on isa0
    sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
    sio0: type 8250 or not responding
    sio0: [FILTER]
    sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
    sio1: port may not be enabled
    vga0: <generic isa="" vga="">at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
    Timecounter "TSC" frequency 1200007965 Hz quality 800
    Timecounters tick every 1.000 msec
    Fast IPsec: Initialized Security Association Processing.
    hptrr: no controller detected.
    ad0: DMA limited to UDMA33, device found non-ATA66 cable
    ad0: 14324MB <wdc wd150bb-60bna1="" 18.20d18="">at ata0-master UDMA33
    acd0: CDROM <cd-rom 52x="" akh="" a64="">at ata0-slave UDMA33
    WARNING: Expected rawoffset 0, found 63
    da0 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
    da0: <generic- compact="" flash="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da0: 40.000MB/s transfers
    da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da1 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 1
    da1: <generic- sm="" xd-picture="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da1: 40.000MB/s transfers
    da1: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da2 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 2
    da2: <generic- sd="" mmc="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da2: 40.000MB/s transfers
    da2: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da3 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 3
    da3: <generic- ms="" ms-pro="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da3: 40.000MB/s transfers
    da3: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a
    re0: link state changed to UP
    re1: link state changed to UP</generic-></generic-></generic-></generic-></cd-rom></wdc></generic></system></isa></high></at></keyboard></pc></thermal></isa></pci-isa></generic></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></ata></ata></via></rtl8169s></mii></realtek></rtl8169s></mii></realtek></vga-compatible></pci></pci-pci></acpi></acpi></power></cpu></enhanced></acpi></high></cn700></software></version></cn700 ></sse3,est,tm2></fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe> 
    


  • @Tikimotel:

    I use a Jetway mini-itx board.

    Jetway J7F4K1G2E ( 7W / Fanless ) Bios A10 ( fixes HPET issues. And thermal control for 1.5ghz version )
    http://www.jetwaycomputer.com/spec/J7F4K1G2E.pdf

    • 1Gb ram ( minus 16Mb onboard video )
    • WD 15Gb ide drive.
    • 52x Aopen CD-Rom.
    • 2x onboard LAN ( Realtek, 8110SC( L ) 1Gbit )

    Casing is :
    Silverstone ML01 Black
    http://www.silverstonetek.com/products/p_photo.php?pno=ml01&area=usa
    tip: IDE on both CD-Rom and HDD when mounted inside the case is nearly impossible.
    I used a 100CM IDE cable that came with my Tt Mozart-TX big-tower in Reverse!
    Longest part between CD-Rom and HDD and the shortest part between mainboard and CD-Rom.
    The short part of that cable is longer than most 90CM of 60CM cables!

    Works out of the box with 1.2, and now upgraded and testing 1.2.1 RC1 snapshots.
    ( example, smoothwall express 3.0 is not working out of the box, because of realtek chips.
    I had to build drivers with a VM developer build to get realtek chips working. )

    I use this at home, with a couple of computers and consoles.
    We have a 16Mbit Down /3Mbit Up Cable connection. ( at time of posting )

    Here is my dmesg output:

    Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
    Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
    	The Regents of the University of California. All rights reserved.
    FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
    FreeBSD 7.0-RELEASE-p3 #0: Fri Aug 15 20:34:23 EDT 2008
        sullrich@freebsd7-releng_1_2.geekgod.com:/usr/obj.pfSense/usr/src/sys/pfSense_SMP.7
    Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
    CPU: VIA C7 Esther+RNG+AES+AES-CTR+SHA1+SHA256+RSA (1200.01-MHz 686-class CPU)
      Origin = "CentaurHauls"  Id = 0x6a9  Stepping = 9
      Features=0xa7c9baff <fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe>Features2=0x181 <sse3,est,tm2>real memory  = 1055784960 (1006 MB)
    avail memory = 1019498496 (972 MB)
    ACPI APIC Table: <cn700  awrdacpi="">ioapic0 <version 0.3="">irqs 0-23 on motherboard
    wlan: mac acl policy registered
    kbd1 at kbdmux0
    ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
    hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Aug 15 2008 20:34:04)
    cryptosoft0: <software crypto="">on motherboard
    acpi0: <cn700 awrdacpi="">on motherboard
    acpi0: [ITHREAD]
    acpi0: Power Button (fixed)
    acpi0: reservation of 0, a0000 (3) failed
    acpi0: reservation of 100000, 3ede0000 (3) failed
    Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
    acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x408-0x40b on acpi0
    acpi_hpet0: <high precision="" event="" timer="">iomem 0xfe800000-0xfe8003ff on acpi0
    device_attach: acpi_hpet0 attach returned 12
    cpu0: <acpi cpu="">on acpi0
    est0: <enhanced speedstep="" frequency="" control="">on cpu0
    p4tcc0: <cpu frequency="" thermal="" control="">on cpu0
    acpi_button0: <power button="">on acpi0
    pcib0: <acpi host-pci="" bridge="">port 0xcf8-0xcff on acpi0
    pci0: <acpi pci="" bus="">on pcib0
    pcib1: <pci-pci bridge="">at device 1.0 on pci0
    pci1: <pci bus="">on pcib1
    vgapci0: <vga-compatible display="">mem 0xf4000000-0xf7ffffff,0xfb000000-0xfbffffff irq 16 at device 0.0 on pci1
    re0: <realtek 8169sc="" 8110sc="" single-chip="" gigabit="" ethernet="">port 0xf600-0xf6ff mem 0xfdfff000-0xfdfff0ff irq 18 at device 9.0 on pci0
    miibus0: <mii bus="">on re0
    rgephy0: <rtl8169s 8110s="" 8211b="" media="" interface="">PHY 1 on miibus0
    rgephy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
    re0: Ethernet address: 00:30:18:a2:e9:ed
    re0: [FILTER]
    re1: <realtek 8169sc="" 8110sc="" single-chip="" gigabit="" ethernet="">port 0xf800-0xf8ff mem 0xfdffe000-0xfdffe0ff irq 19 at device 11.0 on pci0
    miibus1: <mii bus="">on re1
    rgephy1: <rtl8169s 8110s="" 8211b="" media="" interface="">PHY 1 on miibus1
    rgephy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
    re1: Ethernet address: 00:30:18:a2:e9:ee
    re1: [FILTER]
    atapci0: <via 8237="" udma133="" controller="">port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xff00-0xff0f at device 15.0 on pci0
    ata0: <ata 0="" channel="">on atapci0
    ata0: [ITHREAD]
    ata1: <ata 1="" channel="">on atapci0
    ata1: [ITHREAD]
    uhci0: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfe00-0xfe1f irq 21 at device 16.0 on pci0
    uhci0: [GIANT-LOCKED]
    uhci0: [ITHREAD]
    usb0: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci0
    usb0: USB revision 1.0
    uhub0: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb0
    uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci1: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfd00-0xfd1f irq 21 at device 16.1 on pci0
    uhci1: [GIANT-LOCKED]
    uhci1: [ITHREAD]
    usb1: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci1
    usb1: USB revision 1.0
    uhub1: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb1
    uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci2: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfc00-0xfc1f irq 21 at device 16.2 on pci0
    uhci2: [GIANT-LOCKED]
    uhci2: [ITHREAD]
    usb2: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci2
    usb2: USB revision 1.0
    uhub2: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb2
    uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci3: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xfb00-0xfb1f irq 21 at device 16.3 on pci0
    uhci3: [GIANT-LOCKED]
    uhci3: [ITHREAD]
    usb3: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci3
    usb3: USB revision 1.0
    uhub3: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb3
    uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
    ehci0: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">mem 0xfdffd000-0xfdffd0ff irq 21 at device 16.4 on pci0
    ehci0: [GIANT-LOCKED]
    ehci0: [ITHREAD]
    usb4: EHCI version 1.0
    usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2 usb3
    usb4: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">on ehci0
    usb4: USB revision 2.0
    uhub4: <via 1="" 9="" ehci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr="">on usb4
    uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
    umass0: <generic 0="" 2="" usb2.0-crw,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 11.0d,="" addr="">on uhub4
    isab0: <pci-isa bridge="">at device 17.0 on pci0
    isa0: <isa bus="">on isab0
    acpi_tz0: <thermal zone="">on acpi0
    speaker0: <pc speaker="">port 0x61 on acpi0
    atkbdc0: <keyboard controller="" (i8042)="">port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
    atkbd0: <at keyboard="">irq 1 on atkbdc0
    kbd0 at atkbd0
    atkbd0: [GIANT-LOCKED]
    atkbd0: [ITHREAD]
    acpi_hpet0: <high precision="" event="" timer="">iomem 0xfe800000-0xfe8003ff on acpi0
    device_attach: acpi_hpet0 attach returned 12
    pmtimer0 on isa0
    orm0: <isa option="" rom="">at iomem 0xc0000-0xcf7ff pnpid ORM0000 on isa0
    ppc0: parallel port not found.
    sc0: <system console="">at flags 0x100 on isa0
    sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
    sio0: type 8250 or not responding
    sio0: [FILTER]
    sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
    sio1: port may not be enabled
    vga0: <generic isa="" vga="">at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
    Timecounter "TSC" frequency 1200007965 Hz quality 800
    Timecounters tick every 1.000 msec
    Fast IPsec: Initialized Security Association Processing.
    hptrr: no controller detected.
    ad0: DMA limited to UDMA33, device found non-ATA66 cable
    ad0: 14324MB <wdc wd150bb-60bna1="" 18.20d18="">at ata0-master UDMA33
    acd0: CDROM <cd-rom 52x="" akh="" a64="">at ata0-slave UDMA33
    WARNING: Expected rawoffset 0, found 63
    da0 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
    da0: <generic- compact="" flash="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da0: 40.000MB/s transfers
    da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da1 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 1
    da1: <generic- sm="" xd-picture="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da1: 40.000MB/s transfers
    da1: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da2 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 2
    da2: <generic- sd="" mmc="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da2: 40.000MB/s transfers
    da2: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    da3 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 3
    da3: <generic- ms="" ms-pro="" 1.00="">Removable Direct Access SCSI-0 device 
    da3: 40.000MB/s transfers
    da3: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a
    re0: link state changed to UP
    re1: link state changed to UP</generic-></generic-></generic-></generic-></cd-rom></wdc></generic></system></isa></high></at></keyboard></pc></thermal></isa></pci-isa></generic></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></ata></ata></via></rtl8169s></mii></realtek></rtl8169s></mii></realtek></vga-compatible></pci></pci-pci></acpi></acpi></power></cpu></enhanced></acpi></high></cn700></software></version></cn700 ></sse3,est,tm2></fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe> 
    

    Hi Tikimotel,
    Thank you so much for your input. We already have two testers with two different models. I am waiting to see if someone have the results for the J7F5M which has a VIA CX700M. I am hoping to get this one, just waiting in someone results at this point. Come on guys shoot me your input in reference to this board. Thank you all in advance for all your help.



  • I have J7F4K1G2E and BIOSTAR GF8200 M2+ based pfsense installations. It took me quite a while to get the Jetway to work with the 2 NIC installation. The MoBo has two NICs (although Realtek, they work fine for now) and I couldn't add the third thru the PCI extender. I tried several NICs (including Intel dual NICs). No luck. Still couldn't figure it out. In the end, I added a USB NIC and made it work. So far so good.

    If you have better experience with the JetWay additional NICs, please let me know so I implement the same settings.


Locked