Help with windows 10 clients when using DHCP6



  • Hi.

    I hope someone can help please. I have setup my pfsense box and  everything seems to work fine apart from an issue with my windows 10 pc's which I don't seem able to find a solution. My ISP supports IPV6 and all is well on the wan side.

    The issue I have is my win10 clients seem to be ignoring the pfsense dhcp6 server or the pfsense is ignoring the windows pc's ? - basically they all fail to get a dhcp6 lease upon boot-up. I have found that I can make them get a lease and show up in the status screen by manually running " ipconfig /renew6" - if I do this they all get a valid lease and show up properly on pfsense dhcp6 status.

    For now I have manually created a task/batch file on each machine and it all seems to work fine but I can't seem to find out why none of them will obtain a valid lease from the pfsense box on their own when booted without the batch file??

    Any help appreciated as it just seems a bit odd.

    Many thanks for any help with this..

    I am on 2.3.3.a.20161114.1700


  • Rebel Alliance Global Moderator

    "I am on 2.3.3.a.20161114.1700"

    So your on a beta/snapshot of 2.3.3 - this should be in that section then.. This section would be for dns/dhcp related problems on stable current releases..  Its quite possible something is a miss with the snapshot your running.  So you should be letting them know your problem in that section. Did you try a more current snapshot.  Yours is dated over 4 days ago, they normally release snaps every day.



  • ok thanks - sorry - will repost it  - feel free to delete etc..