Softflowd not generating flows



  • Hi, I am trying to send sflow data to my ntop server but it looks like pfsense is not generating below are the files it creates and they are blank also I have added a screenshot of my configs.  I am running latest pfsense install and softflowd software any tips or suggestions would be appreciated. Thx

    wxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1.ctl

    -rw-r–r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em0.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em0.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em0_vlan110.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em0_vlan110.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan120.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan120.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em0_vlan111.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em0_vlan111.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan125.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan125.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan130.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan130.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan15.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan15.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan14.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan14.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan12.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan12.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan13.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.em2_vlan13.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan105.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan105.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan2.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan2.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan100.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re1_vlan100.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.re0_vlan999.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.re0_vlan999.pid

    srwxr-xr-x  1 root  wheel      0 Dec 21 05:53 softflowd.lo0.ctl

    -rw-r--r--  1 root  wheel      6 Dec 21 05:53 softflowd.lo0.pid


    softflowd[85498]: Accumulated statistics:

    Number of active flows: 0

    Packets processed: 0

    Fragments: 0

    Ignored packets: 0 (0 non-IP, 0 too short)

    Flows expired: 0 (0 forced)

    Flows exported: 0 in 0 packets (0 failures)

    Packets received by libpcap: 3684

    Packets dropped by libpcap: 0




  • did you ever get this solved? I'm hitting into the same issue. I got the same settings as yours (different host, Solarwinds NTA)


Log in to reply