Issues after 2.3.4-Release (i386) Upgrade



  • So over the weekend I needed to upgrade a rather older (but stable) install of 2.0.n on a Soekris Net4801.

    Used the Auto Upgrade, which downloaded, then "installed" then Rebooted – an NOTHING --

    Connected to the Serial Console and realized I had not system.

    Did a reboot and watched it upgrade / install the unit this time..

    Took a second reboot to get it to the "installed" state.  But I have had all sort of issues from stability to the "502 Bad Gateway" NGIX screen..

    After I took the IPSec off the Status screen as suggested here it's better, although it seems to be in a Checking for update loop.  Spining Star --

    Also, at least once had to restart service PHP-FPM (16) to get the console back.

    Don't think I have had this many concerns / problems in many many years of using pfSense....  So I am looking for some basic guidance on settings / steps to get stable. An recommended steps to get my two IPSec tunnels up, and get NGIX to be at least somewhat responsive.  It seems to hang when I try and update the tunnel configs..

    --TIA --  an no I really do not want to by a new box at this time..


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Frankly, the minimum hardware requirements for 2.3.x have outgrown that box, and it isn't capable of running 2.4 at all.

    If you start from a freshly imaged CF and restore your configuration it may run, but you'll need to watch what features you have enabled carefully, and probably not have any packages.


Log in to reply