PfSense üzerinden FTP sunucularına bağlantı sorunu
-
Merhaba. pfSense'de yeniyim. Yaklaşık bir hafta önce kendi kendime pfSense kurulumu yaptım, iki ADSL hattı bağladım ve Gateway oluşturarak 2 hattı birlikte kullanabiliyoruz şu an. Hatta modemlerden biri kablosuz, kablosuz bağlantıyı da sisteme dahil ettim. 8 ve 12 Mbit olmak üzere 2 hat ile saniyede 2,2 Mbyte ile download yapabiliyorum. Buraya kadar sorun yok her şey güzel çalışıyor.
Sorun kısmı şu: Web sitelerimi düzenlemek için FTP sunucularına bağlanmak istediğimde klasor listeleme esnasında hata veriyor. Forumda ve internette sorunla ilgili arama yaptım ama bulduğum sonuçlar beni çözüme götürmedi ya da ben yeni olduğum için anlayamadım.
Sanırım ilk modemin IP'sinden login oluyoruz ama listelemeyi 2. modemin IP'sinden yapıyoruz ve güvenlik yüzünden hata veriyor. Aynı sorunu cPanel kullanan hostinge bağlanmaya çalıştığımda da hata veriyor.
Bu sorunu nasıl aşabilirim? Mesela pfSense'de şöyle bir şey var mı: 192.168.1.150 IP sadece OPT1'de bağlı olan modemi kullansın gibi. Ya da tecrübelerinizle nasıl bir yol önerirsiniz?
Kurduğum pfSense ile ilgili bir kaç resim de paylaşıyorum:
Teşekkürler.
-
Firewall - Rules dan kural oluşturursa istediğin ip numarasına sahip bilgisayar istediğin Wan dan çıkış yapabilir örnek resim aşağıda ekliyorum.
Kolay gelsin.![Ekran Al?nt?s?.PNG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG)
![Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb) -
o ayarı bir arkadaşın yardımı ile girmiştim ama sadece cPanel'i çözdü, FTP'de halen sorun yaşıyorum. Ayrıtnıları aşağıda veriyorum, incelerseniz sevinirim:
-
ftp client olarak kullandığınız programda, bağlantı modlarını değiştirerek denediniz mi ?
genelde "passive mode" kullanınca problem çözülür. -
maalesef, 2 ayrı client'da denedim yine hata veriyor:
-
Arkadaşlar, yine bir arkadaşın yardımı ile FTP Client Proxy'yi etkinleştirdik ve istediğimiz bir WAN'a yönlendirdik, sorunumuz çözüldü. Şu an istediğimiz gibi çalışıyor. Gelişme olursa yeniden yazarım. İlginiz için çok teşekkürler.