Multi-Wan PfSense 2.3.4_1 - Englisch



  • Hi!

    I have big problems to config my pfsense in dual Wan konfiguration with load balacen… here is my Konfiguration i hope someone can see my failure:

    Motherboard Gigabyte N3150N-D3V
    4gb Ram
    SSD 120gb
    Lan Pci card Tp-Link 1gb Model TG-3269

    Konfiguration:
    Wan1  onboard Ipadresse fix Gw Modem
    Lan    onboard direct to client Fixe Ip Adresse + DHCP - no gateway
    Wan2  Tp-Link card over LTE Ipadress fix - Gw LTE-Modem

    Kofiguration on PfSense:

    System/Routing/GW:
    Wan1 GwModem MonitorIP: 208.67.222.222
    Wan2 GwLTEModem MonitorIP: 8.8.8.8

    System/GeneralSettings DNS:
    208.67.222.222 auf Gw-WAN1
    8.8.8.8 auf GW-WAN2

    System/Routing/GW-Groups:
    LoadBalance
    Gw-Wan1 Tier1
    Gw-Wan2 Tier1
    Trigger Level: Member down

    Failover1
    Gw-Wan1 Tier1
    Gw-Wan2 Tier2
    Trigger Level: Packet Lost

    Failover2
    Gw-Wan1 Tier2
    Gw-Wan2 Tier1
    Trigger Level: Packet Lost

    Firewall/Rules/Lan:

    LoadBalance
    Interface: LAN
    Protocol: Any
    Sorce: Lan Net
    Gateway: LoadBalanceRule

    Failover1
    Interface: LAN
    Protocol: Any
    Sorce: Lan Net
    Gateway: Failover1Rule

    Failover2
    Interface: LAN
    Protocol: Any
    Sorce: Lan Net
    Gateway: Failover2Rule


    I can ping over the webgui Pfsense both Wans and the lan to the internet, but if i go to Status/Gateways ther is always Wan2 down ...

    If i plug off a wan than maybee i get the one with the trafic or not ... if its the cabel with the trafic the internet on the client is down ... and no failover  happend! This can be Wan1 or Wan2 ... the effect is the same! After plug in again its all normal and i can ping from client ...

    What can be the failure, i realy need our help!!! Thanks!!!



  • Noeone has an idea? Please help i think its only a little failure :(!


Log in to reply