Intermittent connection dropout



  • For the last few weeks, I've been experiencing an intermittent problem when trying to access sites on the internet.  My ISP is Comcast.  Every time I have a problem, I go to the modem's internal website (192.168.100.1), and the signals all look very good (downstream signals are within +/- 7dB, and upstream are around 45dB).

    I am starting to suspect that something is wrong with my pfSense router.

    I tried to get to Bank of America's website tonight, and experienced problems.  Here is output from some commands I tried at a cmd.exe prompt:

    C:\Users\Anyone>ping 8.8.8.8
    
    Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=32ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=34ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=32ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=39ms TTL=43
    
    Ping statistics for 8.8.8.8:
        Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
        Minimum = 32ms, Maximum = 39ms, Average = 34ms
    
    C:\Users\Anyone>tracert bankofamerica.com
    
    Tracing route to bankofamerica.com [171.159.228.150]
    over a maximum of 30 hops:
    
      1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  firewall.home [192.168.1.1]
      2     7 ms     8 ms     7 ms  96.120.68.101
      3     7 ms     7 ms     8 ms  te-0-7-0-6-sur01.marion.ma.boston.comcast.net [68.85.140.69]
      4    14 ms    14 ms    12 ms  be-3-ar01.needham.ma.boston.comcast.net [162.151.52.185]
      5    14 ms    12 ms    13 ms  be-1003-pe02.onesummer.ma.ibone.comcast.net [68.86.90.173]
      6    14 ms    13 ms    12 ms  50.248.118.6
      7    19 ms    21 ms    19 ms  nyk-bb4-link.telia.net [62.115.122.234]
      8    24 ms    26 ms    34 ms  ash-bb4-link.telia.net [62.115.136.201]
      9    28 ms    26 ms    26 ms  ash-b1-link.telia.net [213.155.136.39]
     10    25 ms    37 ms    26 ms  akamai-ic-317114-ash-b1.c.telia.net [62.115.146.131]
     11    26 ms    27 ms    34 ms  a209-200-144-161.deploy.static.akamaitechnologies.com [209.200.144.161]
     12    26 ms    27 ms    26 ms  a209-200-144-192.deploy.static.akamaitechnologies.com [209.200.144.192]
     13    26 ms    35 ms    25 ms  a209-200-144-161.deploy.static.akamaitechnologies.com [209.200.144.161]
     14     *        *        *     Request timed out.
     15    28 ms    34 ms    29 ms  a209-200-144-197.deploy.static.akamaitechnologies.com [209.200.144.197]
     16   151 ms   156 ms   162 ms  a209-200-147-114.deploy.static.akamaitechnologies.com [209.200.147.114]
     17     *        *        *     Request timed out.
     18     *        *        *     Request timed out.
     19     *        *        *     Request timed out.
     20     *        *        *     Request timed out.
     21     *        *        *     Request timed out.
     22     *        *        *     Request timed out.
     23     *        *        *     Request timed out.
     24     *        *        *     Request timed out.
     25     *        *        *     Request timed out.
     26     *        *        *     Request timed out.
     27     *        *        *     Request timed out.
     28     *        *        *     Request timed out.
     29     *        *        *     Request timed out.
     30     *        *        *     Request timed out.
    
    Trace complete.
    
    C:\Users\Anyone>ping 171.159.228.150
    
    Pinging 171.159.228.150 with 32 bytes of data:
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    
    Ping statistics for 171.159.228.150:
        Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
    
    C:\Users\Anyone>ping 8.8.8.8
    
    Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=33ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=31ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=31ms TTL=43
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=31ms TTL=43
    
    Ping statistics for 8.8.8.8:
        Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
        Minimum = 31ms, Maximum = 33ms, Average = 31ms
    
    C:\Users\Anyone>
    

    As you can see above, I can get to Internet resources… but I'm having trouble getting to bankofamerica.com.

    What could be the problem?  Where do I go from here?

    Please help me diagnose the problem.

    Thank you.