SG-2440 2.4.1 ZFS Install



  • Hello,

    With the new release I decided to do a clean install on my SG-2440 and use ZFS. I have learned (I think) that selecting the default and changing as little as possible seems to lead to a very stable and easy-to-use system, and so I just selected all of the defaults that went with ZFS and did not do any additional command line configuration after.

    I want to maintain as close to factory install as possible (or what will be factory when ZFS is used), should I do anything else or should I have done anything else? Easy enough to re-install if need be.

    Also, it appears that CPU usage is up - normal for ZFS? Seems to hit 6% intermittently and jumps to 13% often.

    Here is my currect status - does it all look correct?

    Thanks.


  • Galactic Empire

    That seems just fine. Run top from console or ssh to see what's using the CPU, but it seem to be just fine.



  • Excellent- thanks for the quick reply!



  • I think this is similar to my issue. The new defaults with ZFS seem to use more (idle) CPU than before.  I haven't had time to test that theory yet with UFS.

    https://forum.pfsense.org/index.php?topic=138477



  • @valnar:

    I think this is similar to my issue. The new defaults with ZFS seem to use more (idle) CPU than before.  I haven't had time to test that theory yet with UFS.

    https://forum.pfsense.org/index.php?topic=138477

    Yes, sounds similar. I'm not terribly worried if I know it's normal, but it does seem to be substantially more than the ~1% I am used to.


Log in to reply