Multi WAN after update can't access the Pfsense



  • Hi Guys,
    We are using a mutli WAN on Pfsense hardware,
    after we launch the update to the latest version appear we can't access the web interface of the Pfsense on the LAN side,
    the firewall rules on the LAN  side are any to any from LAN interface,
    the anyi-lock rules is applied on the LAN as well but not on the VLANS.
    on the openVPN interface i have the any to any and i can access the pfsense when i am connected using the VPN.

    any suggestions why is this happend after the update ?

    situation is WAN1/WAN2/LAN
    on the LAN i have created 4 VLANS.

    Thank you



  • Do you have rules with a gateways/shapers/limiters configured? Or floating rules? Or squid is trying to proxy the traffic? Or perhaps you got blocked in diagnostics\tables\webconfigurator-lockout? Or.. um something else :P
    If webgui works over the vpn then at least the nginx and php-fpm are working it seems..



  • @PiBa:

    Do you have rules with a gateways/shapers/limiters configured? Or floating rules? Or squid is trying to proxy the traffic? Or perhaps you got blocked in diagnostics\tables\webconfigurator-lockout? Or.. um something else :P
    If webgui works over the vpn then at least the nginx and php-fpm are working it seems..

    Thank you for your answer.
    i had no float rules, after adding a rule in got the access back.
    big thank you for pointing me to the float rules.
    I noticed when we use the wangroup as gateway on the firewall rules as a gateway the internet goes down.
    it works only with any to any and default gateway.


Log in to reply