OpenVPN setup



  • Hi,

    I have been running pfsense for a few years now and just installed 2.0-ALPHA-ALPHA built on Thu Jan 22 23:59:00 EST 2009 FreeBSD 7.1-RELEASE-p2
    I had openVPN running on 1.2.2 just fine, but for the life of me, I can't get it to work on the 2.0 builds.. Seems a lot of the options have changed or moved around.

    Is there a doc on how to setup openVPN on 2.0 anywhere? Or can someone post on what they had to do to get it working?

    Any help would be appreciated!



  • i'm having the same issues as well, even when upgrading existing working setups from 1.2.1/2 the configs dont translate into 2.0 and it doesnt work right - i wasnt gonna post but since someone else is having a trouble i'll chime in as well



  • Good, so it's not just me :)
    I might just revert back to 1.2.2 till 2.0 is a bit more stable..



  • alright,

    so i managed to figure out the difference between the setups and i got my tunnel working - i can now ping across the network however with the custom options box now missing from 2.0 it's not so easy to force all traffic through the tunnel

    i used the site-to-site using pki tutorial http://forum.pfsense.org/index.php/topic,12888.0.html and in that it tells you to leave the client interface ip blank - once i filled it in it worked into a pfsense2.0 server

    theres a checkbox for force all client generated traffic through the tunnel however i dont think its working or i have something in my configuration thats wrong

    anyone point me in the right direction?

    i want to be able to flow through the vpn and come out the wan on the other site as it has access to network resources i cant get on the client side - i have this working perfectly under 1.2.2 using the  - push "redirect-gateway def1" - custom option


Locked