2.4.3.1 update issues



  • As others have reported, I've also had a number issues with the latest update:

    1. The update failed, but after waiting and a reboot the router reported the update sucessful
    2. However, the WAN gateway config was wiped
    3. My openVPN server is reported "fatal error". Log below:

    May 21 09:19:18 openvpn 8579 Exiting due to fatal error
    May 21 09:19:18 openvpn 8579 Cannot load certificate file /var/etc/openvpn/server1.cert
    May 21 09:19:18 openvpn 8579 OpenSSL: error:140AD009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_file:PEM lib
    May 21 09:19:18 openvpn 8579 OpenSSL: error:0906D066:PEM routines:PEM_read_bio:bad end line
    May 21 09:19:18 openvpn 8579 NOTE: the current –script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts
    May 21 09:19:18 openvpn 8579 GDG: problem writing to routing socket
    May 21 09:19:18 openvpn 8542 library versions: OpenSSL 1.0.2m-freebsd 2 Nov 2017, LZO 2.10
    May 21 09:19:18 openvpn 8542 OpenVPN 2.4.4 amd64-portbld-freebsd11.1 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [MH/RECVDA] [AEAD] built on Mar 16 2018



  • These files :

    [2.4.3-RELEASE][admin@pfsense.brit-hotel-fumel.net]/root: ls -al /var/etc/openvpn
    total 32
    drwxr-x---  2 root  wheel   512 May 15 18:13 .
    drwxr-xr-x  5 root  wheel  1024 May 20 12:52 ..
    -rw-------  1 root  wheel  1615 May 15 18:13 server1.ca
    -rw-------  1 root  wheel  1765 May 15 18:13 server1.cert
    -rw-------  1 root  wheel  1256 May 15 18:13 server1.conf
    -rw-------  1 root  wheel     3 May 15 18:13 server1.interface
    -rw-------  1 root  wheel  1704 May 15 18:13 server1.key
    srwxrwxrwx  1 root  wheel     0 May 15 18:13 server1.sock
    -rw-------  1 root  wheel   657 May 15 18:13 server1.tls-auth
    
    

    should exists if openvpn server is setup and should run.

    If files can't be created, it's time to check your media.



  • Thanks. Those files existed, though several were 0 bytes.

    The update wiped all my settings for various packages also: pfBlockerNG, Snort, Squid.

    I decided to do a clean install of V2.4.2 to my router, then did an upgrade to 2.4.3.1 via the GUI without issue. Now, I'm updating my config and various packages. So far, so good