WAN drops connection (3-4 times a day) to R210 II & Verizon Fios



  • Hi everyone,

    I'm in a challenging scenario. Recently I setup my pfsense on a bare metal R210 II with 4GB of ram and everything has been working great the first day. Today is the 4th day where I'm running into a major issue with DHCP IP renewing on WAN network and thereby dropping the Internet access until I reset/restart my WAN interface.

    R210 II has 2 ports on the back (using 1 for WAN, LAN on the other)

    • I believe they are Broadcom ports

    I have seen a handful of posts here with similar issues but not quite the same.

    What's happening?

    • DHCP IP seems like it changes to a new lease I assume? (Home connection 100/100 speed)
    • There is still connectivity on the fios line and its evident since soon as I reset the interface by logging in locally - I can see the DHCP new ip and voila I'm back online!

    challenge is

    • I notice this while I'm away and my wife is already texting me about it. :)

    What can be done guys?

    Here is a Screenshot of my WAN preset section

    0_1534533998498_Screen Shot 2018-08-17 at 3.26.09 PM.png
    I did try choosing "clear"& "pfsense default" - doesn't help.

    Here is the Gateway LOG below:

    (A small segment of it)
    Aug 17 14:52:26 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:26 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:27 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:27 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:28 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:28 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:29 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:29 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 64
    Aug 17 14:52:30 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:30 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:31 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:31 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:32 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:32 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:33 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:33 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:34 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:34 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:35 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:35 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:36 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:36 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:37 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:37 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:38 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:38 dpinger WAN_DHCP 71.172.239.1: sendto error: 65
    Aug 17 14:52:40 dpinger send_interval 500ms loss_interval 2000ms time_period 60000ms report_interval 0ms data_len 0 alert_interval 1000ms latency_alarm 500ms loss_alarm 20% dest_addr 71.172.239.1 bind_addr 71.172.239.226 identifier "WAN_DHCP "
    Aug 17 15:15:21 dpinger send_interval 500ms loss_interval 2000ms time_period 60000ms report_interval 0ms data_len 0 alert_interval 1000ms latency_alarm 500ms loss_alarm 20% dest_addr 71.172.239.1 bind_addr 71.172.239.226 identifier "WAN_DHCP "
    Aug 17 15:15:25 dpinger send_interval 500ms loss_interval 2000ms time_period 60000ms report_interval 0ms data_len 0 alert_interval 1000ms latency_alarm 500ms loss_alarm 20% dest_addr 71.172.239.1 bind_addr 71.172.239.226 identifier "WAN_DHCP "

    Any help is appreciated thank you everyone!


 

© Copyright 2002 - 2018 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy