Defenitely not working …



  • Hi !

    The traffic shapping is not working for Voip as expected and I think it never worked since 0.98.
    Now is installed the RC1 version and did rerun the wizard; bandwidth tested to reflect the reality and NATs with static port; reseted the queues; rebooted, …

    The ports these voip use in outbound:

    DMZ              WAN
       5060     -->    5060
       5090     -->    5060
       50000-55000   -->   *

    For inbound:

    WAN             DMZ
       *         -->    5090
       *          -->   50000-55000

    The major problems is that traffic is not shown in Queues bars (nor Kb) but is being transfered as you can state:

    Proto    Source -> Router -> Destination    State       
    udp 192.168.99.30:8828 -> 10.99.99.4:52856 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 192.168.99.30:8592 -> 10.99.99.4:5060 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 194.120.0.161:41018 <- 10.99.99.4:53882 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 194.221.62.206:5060 <- 10.99.99.4:5090 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 10.99.99.4:5060 <- 192.168.99.24:8538 NO_TRAFFIC:SINGLE
    udp 10.99.99.4:52856 <- 192.168.99.30:8828 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 10.99.99.4:52857 <- 192.168.99.30:8829 NO_TRAFFIC:SINGLE
    udp 10.99.99.4:5060 <- 192.168.99.30:8592 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 10.99.99.4:5060 <- 192.168.99.38:21714 NO_TRAFFIC:SINGLE
    udp 10.99.99.4:53882 -> 81.172.130.125:53882 -> 194.120.0.161:41018 MULTIPLE:MULTIPLE
    udp 10.99.99.4:5090 -> 81.172.130.125:5090 -> 194.221.62.206:5060 MULTIPLE:MULTIPLE

    Any opinion please ?

    PS: The configuration files were deleted here for security reasons... :-)



  • 1. run cvs_sync.sh releng_1 from a shell prompt
    2. create an alias named phones and stick the internal private ip AND the public ip of your provider into the alias
    3. run traffic shaper wizard and on the voip screen type phones into the red box.

    Now it should account for the phone correctly.


Log in to reply