SG1100 fails to boot



  • I did a restore from an SG1000 to an SG1100 and everything was working fine until it rebooted and now it does not start.

    The following is the output that is repeated on a loop as it attempts to start. Appears that the SD card is not working. Anyone have any suggestions.

    >> FreeBSD EFI boot block
       Loader path: /boot/loader.efi
    
       Initializing modules: ZFS UFS
       Probing 4 block devices......* done
        ZFS found no pools
        UFS found 1 partition
        command args: -S115200
    
    Consoles: EFI console
    Command line arguments: loader.efi -S115200
    Image base: 0x3c595008
    EFI version: 2.05
    EFI Firmware: Das U-boot (rev 0.00)
    
    FreeBSD/arm64 EFI loader, Revision 1.1
    (Thu Oct  4 10:04:04 EDT 2018 root@buildbot2.nyi.netgate.com)
       BootCurrent: 0000
       BootOrder: 03e8 0000[*] 0000[*] 0000[*] 03e8 0000[*] 0000[*] 0000[*] 5170 3f71 0000[*] 0000[*] 30d4 0000[*] 0000[*] 0000[*] 5190 3f71 0000[*] 0000[*] 1158 3ff8 0000[*] 0000[*] 51c0 3f71 0000[*] 0000[*] 853c 3ff7 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0004 0000[*] 0000[*] 0000[*] 35b8 3ffa 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 42d0 3ff7 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 5200 3f71 0000[*] 0000[*] 853c 3ff7 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0000[*] 0004 0000[*] 0000[*] 0000[*] 35b8 3ffa 0000[*] 0000[*] 0001 0000[*] 0000[*] 0000[*] 42d0 3ff7 0000[*] 0000[*] f000 3c52 0000[*] 0000[*] 22f0 3f7a 0000[*] 0000[*] 080c 3ff6 0000[*] 0000[*] 5310 3f71 0000[*] 0000[*]
    Setting currdev to disk0p3:
    Loading /boot/defaults/loader.conf
    /boot/kernel/kernel text=0x980288 TIM-1.0
    WTMI-armada-17.10.5-34ce216
    WTMI: system early-init
    SVC REV: 5, CPU VDD voltage: 1.248V
    
    Fill memory before self refresh...done
    
    Now in Self-refresh Mode
    Exited self-refresh ...
    
    
    Self refresh Pass.
    DDR self test mode test done!!
    Vref read training
    ===================
    Final vdac_value 0x0000001F
    
    Vref write training
    ===================
    Final vref_value 0x0000001F
    
    DLL TUNING
    ==============
       DLL 0xc0001050[21:16]: [5,38,1e]
       DLL 0xc0001050[29:24]: [8,2d,1a]
       DLL 0xc0001054[21:16]: [3,31,1a]
       DLL 0xc0001054[29:24]: [8,30,1c]
       DLL 0xc0001074[21:16]: [0,3f,1f]
       DLL 0xc0001074NOTICE:  Booting Trusted Firmware
    NOTICE:  BL1: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL1: Built : 16:19:41, Nov  1 2NOTICE:  BL2: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL2: Built : 16:19:45, Nov  1 20NOTICE:  BL31: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL31:
    
    U-Boot 2017.03-armada-17.10.2-g6a6581a-dirty (Nov 01 2018 - 16:04:57 -0300)
    
    Model: Marvell Armada 3720 Community Board ESPRESSOBin
           CPU    @ 1200 [MHz]
           L2     @ 800 [MHz]
           TClock @ 200 [MHz]
           DDR    @ 750 [MHz]
    DRAM:  1 GiB
    U-Boot DT blob at : 000000003f716298
    Comphy-0: USB3          5 Gbps
    Comphy-1: PEX0          2.5 Gbps
    Comphy-2: SATA0         6 Gbps
    SATA link 0 timeout.
    AHCI 0001.0300 32 slots 1 ports 6 Gbps 0x1 impl SATA mode
    flags: ncq led only pmp fbss pio slum part sxs
    TIM-1.0
    WTMI-armada-17.10.5-34ce216
    WTMI: system early-init
    SVC REV: 5, CPU VDD voltage: 1.248V
    
    Fill memory before self refresh...done
    
    Now in Self-refresh Mode
    Exited self-refresh ...
    
    
    Self refresh Pass.
    DDR self test mode test done!!
    Vref read training
    ===================
    Final vdac_value 0x0000001F
    
    Vref write training
    ===================
    Final vref_value 0x0000001F
    
    DLL TUNING
    ==============
       DLL 0xc0001050[21:16]: [5,39,1f]
       DLL 0xc0001050[29:24]: [8,2c,1a]
       DLL 0xc0001054[21:16]: [3,33,1b]
       DLL 0xc0001054[29:24]: [8,2f,1b]
       DLL 0xc0001074[21:16]: [0,3f,1f]
       DLL 0xc0001074NOTICE:  Booting Trusted Firmware
    NOTICE:  BL1: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL1: Built : 16:19:41, Nov  1 2NOTICE:  BL2: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL2: Built : 16:19:45, Nov  1 20NOTICE:  BL31: v1.3(release):armada-17.10.8:34247e0
    NOTICE:  BL31:
    
    U-Boot 2017.03-armada-17.10.2-g6a6581a-dirty (Nov 01 2018 - 16:04:57 -0300)
    
    Model: Marvell Armada 3720 Community Board ESPRESSOBin
           CPU    @ 1200 [MHz]
           L2     @ 800 [MHz]
           TClock @ 200 [MHz]
           DDR    @ 750 [MHz]
    DRAM:  1 GiB
    U-Boot DT blob at : 000000003f716298
    Comphy-0: USB3          5 Gbps
    Comphy-1: PEX0          2.5 Gbps
    Comphy-2: SATA0         6 Gbps
    SATA link 0 timeout.
    AHCI 0001.0300 32 slots 1 ports 6 Gbps 0x1 impl SATA mode
    flags: ncq led only pmp fbss pio slum part sxs
    PCIE-0: Link down
    MMC:   sdhci@d0000: 0, sdhci@d8000: 1
    SF: Detected mx25u3235f with page size 256 Bytes, erase size 64 KiB, total 4 MiB
    Net:   eth0: neta@30000 [PRIME]
    Hit any key to stop autoboot:  0
    Card did not respond to voltage select!
    mmc_init: -95, time 41
    ** Bad device mmc 0 **
    Card did not respond to voltage select!
    mmc_init: -95, time 23
    ** Bad device mmc 0 **
    ## Starting EFI application at 05000000 ...
    Card did not respond to voltage select!
    mmc_init: -95, time 23
    sdhci_transfer_data: Error detected in status(0x408000)!
    Scanning disk sdhci@d8000.blk...
    Found 4 disks
    

  • Netgate Administrator

    @adders said in SG1100 fails to boot:

    ** Bad device mmc 0 **

    That is not a fault. The SD card is not populated on the SG-1100 it should boot from mmc 1.

    /boot/kernel/kernel text=0x980288 TIM-1.0

    That however is a problem. The CPU reset whilst it was loading the kernel.

    If you have not already done so please open a ticket with us: https://go.netgate.com

    Steve


Log in to reply