Route Traffic between 2 Interfaces or between LAN and VLAN



  • I have 2 networks I want both networks to have full access to each other.
    10.10.100.0/24 on LAN (igb1)
    10.10.10.0/24 on OPT1 (igb2)

    ca2144ec-ff3b-415d-bbf3-317c67f7a32c-image.png

    7bf8dfcc-97e9-42c2-bac0-08924273965e-image.png

    FW rules are set:

    c009935d-8430-4234-979e-3ec20641a1e3-image.png

    cb357216-1d36-484a-9bef-37a017abec8c-image.png

    DHCP Servers are set:

    54d92a2c-f246-45d2-8a69-65b3e02f70e3-image.png

    1fc2e571-9abb-4c3c-8d6c-3fccc2b8b2ad-image.png

    Everything else is blank (default) in the DHCP Settings for both LAN AND OPT1

    From LAN I can ping the pfsense using the IP of igb1 (10.10.100.254) or igb2 (10.10.10.254)
    From OPT1 I can ping the pfsense using the IP of igb1 (10.10.100.254) or igb2 (10.10.10.254)
    From LAN I can not ping anything on OPT1
    From OPT1 I can not ping anything on LAN

    From the pfsense I can't ping anything.
    I have re-installed pfsense from scratch with no other configurations.

    I have also done the same with LAN and a vlan tied to the LAN interface. Same results.
    Help Please
    What am I doing wrong?

    Thanks,

    -Ted



  • Windows firewalls will treat anything out of subnet as "public" unless otherwise told. Can you ping a network printer or camera or other device?



  • @chpalmer Let me test pinging from my linux box's instead to rule out windows.


  • LAYER 8 Global Moderator

    @G8nd0lf said in Route Traffic between 2 Interfaces or between LAN and VLAN:

    From the pfsense I can't ping anything.

    Huh? Pfsense should, unless you picked the wrong interface to ping from be using the IP address of the interface in the network/vlan - so unless your devices is blocking all ping.. It would be on the same network and windows would allow it for example.

    Curiosity question - if you just want any any rules between. Why are you creating 2 networks and why not just use lan?



  • @chpalmer Sorry it took a bit to respond. But that was my problem. Thanks for the quick response and for nailing it. :)


Log in to reply