Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Birden Çok Kablonet Kullanma

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 4 Posters 806 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • W
      Watchman
      last edited by

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir yapı kurmak istiyorum. Pfsense makinesinin üzerinde 2 adet interface var. Bu interfaceleri 1 Wan (4 kablonet) 1 Lan olarak kullanmak istiyorum. 4 Kablonet'i switch üzerinden birleştirip Wan tarafı ile nasıl haberleştirebilirim? Daha önce böyle bir sistem kuran ya da bilgisi olan var mı?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        plusbil
        last edited by

Switch üzerinden birleşmez. Interfaceleri çoğaltıp, pfsense içerinden birleştirebilirsiniz. Mutiwan konularına bakınız.

• W
          Watchman
          last edited by

2 wan girişim 1 lan girişim oldu. Adsl ile normal bağlanırken kablonet ile bağlantı kuramıyorum nedense. Modemi Bridge moda aldım, pfsense kablonet bacağını da dhcp olacak şekilde yapılandırdım. Status > Gateways'de up görünüyor. Bir rule yazıp interneti oradan veriyorum ama çalışmıyor nedense.

Q 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • P
            plusbil
            last edited by

Rule ile olmaz. Routing ayarlarından yapmalısınız. Dediğim gibi Multiwan konularını okursanız, gayet basit olduğunu görürsünüz.

• Q
              Qbilay @Watchman
              last edited by

@Watchman
              Kablonet modemi köprü moduna aldıktan sonra yine aynı menü içersinden güvenlik duvarını da kapatmanız gerekmekte.

• S
                sinanc
                last edited by

Merhabalar,
                bu işlemi tek pfsense box üzerinde çözmek istiyorsanız 5 adet ethernetli bir sisteme ihtiyacınız var yada şuan ki sisteminize layer 3+ switch ekleyerek tüm kablonet modemleriniz bağlayıp her birine ayrı bir VLAN oluşturup sonra bunları pfsense üzerinde wan da vlan oluşturup tanımlamanız gerekir ama tavsiyem cihazınızı değiştirip çok ethernetli bir cihaz kullanmanız daha iyi performans ve az uğraşla yapabilirsiniz.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.