HAVP installation problems



  • Just installed HAVP and clicked update and errors ensued:

    Apr 24 17:57:26 php: /pkg_edit.php: The command 'mount /dev/md10 /var/tmp/havp' returned exit code '1', the output was 'mount: /dev/md10 : Operation not permitted'
    Apr 24 17:57:26 php: /pkg_edit.php: The command 'newfs -U /dev/md10' returned exit code '1', the output was 'newfs: /dev/md10: failed to open disk for writing'
    Apr 24 17:57:26 php: /pkg_edit.php: The command 'mdconfig -a -t swap -s 1M -u 10' returned exit code '1', the output was 'mdconfig: ioctl(/dev/mdctl): Device busy'
    Apr 24 17:57:26 php: /pkg_edit.php: The command 'mdconfig -d -u 10' returned exit code '1', the output was 'mdconfig: ioctl(/dev/mdctl): Device busy'
    Apr 24 17:57:26 php: /pkg_edit.php: The command 'umount /var/tmp/havp' returned exit code '1', the output was 'umount: unmount of /var/tmp/havp failed: Device busy'
    Apr 24 17:57:26 havp[56570]: Process ID: 56570
    Apr 24 17:57:26 havp[17899]: –- All scanners initialized
    Apr 24 17:57:26 havp[17899]: ClamAV Library Scanner passed EICAR virus test (Eicar-Test-Signature)
    Apr 24 17:57:26 havp[17899]: ClamAV: Loaded 543026 signatures (engine 0.93.1)
    Apr 24 17:57:22 havp[17899]: ClamAV: Using database directory: /var/db/clamav
    Apr 24 17:57:22 havp[17899]: –- Initializing ClamAV Library Scanner
    Apr 24 17:57:22 havp[17899]: Running as user: havp, group: havp
    Apr 24 17:57:22 havp[17899]: === Mandatory locking disabled! KEEPBACK settings not used!
    Apr 24 17:57:22 havp[17899]: === Starting HAVP Version: 0.88
    Apr 24 17:57:22 php: /pkg_edit.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:57:22 php: /pkg_edit.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:57:21 freshclam[531]: Current functionality level = 31, recommended = 42
    Apr 24 17:57:21 freshclam[531]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Apr 24 17:57:20 freshclam[531]: Current functionality level = 31, recommended = 38
    Apr 24 17:57:20 freshclam[531]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Apr 24 17:57:09 freshclam[531]: Local version: 0.93.1 Recommended version: 0.95.1
    Apr 24 17:57:09 freshclam[531]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Apr 24 17:57:02 php: /pkg_edit.php: The command '/usr/local/sbin/havp -c /usr/local/etc/havp/havp.config' returned exit code '1', the output was 'Starting HAVP Version: 0.88 Mandatory locking disabled! KEEPBACK settings not used! LibClamAV Error: cli_loaddb(): No supported database files found in /var/db/clamav One or more scanners failed to initialize! Check errorlog for errors. Exiting..'
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: Error initializing ClamAV Library Scanner!
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: ClamAV: Could not load database: Not supported data format
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: ClamAV: Using database directory: /var/db/clamav
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: –- Initializing ClamAV Library Scanner
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: Running as user: havp, group: havp
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: === Mandatory locking disabled! KEEPBACK settings not used!
    Apr 24 17:57:02 havp[58133]: === Starting HAVP Version: 0.88
    Apr 24 17:57:02 php: /pkg_edit.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:57:02 php: /pkg_edit.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:55:54 php: /pkg_mgr_install.php: The command 'mdconfig -d -u 10' returned exit code '1', the output was 'mdconfig: ioctl(/dev/mdctl): No such file or directory'
    Apr 24 17:55:54 php: /pkg_mgr_install.php: The command 'umount /var/tmp/havp' returned exit code '1', the output was 'umount: /var/tmp/havp: not a file system root directory'
    Apr 24 17:55:54 php: /pkg_mgr_install.php: The command '/usr/local/sbin/havp -c /usr/local/etc/havp/havp.config' returned exit code '1', the output was 'Starting HAVP Version: 0.88 Mandatory locking disabled! KEEPBACK settings not used! LibClamAV Error: cli_loaddb(): No supported database files found in /var/db/clamav One or more scanners failed to initialize! Check errorlog for errors. Exiting..'
    Apr 24 17:55:54 php: /pkg_mgr_install.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:55:54 php: /pkg_mgr_install.php: The command 'killall havp' returned exit code '1', the output was 'No matching processes were found'
    Apr 24 17:55:43 php: /pkg_mgr_install.php: Beginning package installation for HAVP.



  • What version pfSense you use?
    And VMWare or no ?


Log in to reply