Pfsense 2.4.4 NAT not working



  • Hello. I'm going through a curious situation. I set up a new firewall, using version 2.4.4.
    In this version, I'm not getting NAT to work.

    I have another firewall using version 2.3.4, and NAT works perfectly.

    I searched the forum, and did not find anything in this regard. Are there any bugs in version 2.4.4, referring to NAT?

    What I've already checked:
    System -> Advanced -> Firewall & NAT
    General configuration

    My NAT rule:nat1.JPG

    Outbound:nat2.JPG

    Firewall rule:nat3.JPG

    Has anyone else gone through this situation, who might have some information on the issue?



  • @mcardoso said in Pfsense 2.4.4 NAT not working:

    using version 2.3.4, and NAT works perfectly

    Can't remember.

    @mcardoso said in Pfsense 2.4.4 NAT not working:

    version 2.4.4

    That one went up to "p3". Probably with reasons. 2.4.4-p3 is rock solid. I'm using some IPv4 NAT rules, works just fine.

    NAT rule : no need to hide local addresses and local ports : we all use he same.

    Outbound rule : the most left button is checked by default.
    I've the impression some "Mappings" rules are missing ...

    Firewall rules : can't see anything so I presume they are not ok.



  • @Gertjan said in Pfsense 2.4.4 NAT not working:

    That one went up to "p3". Probably with reasons. 2.4.4-p3 is rock solid. I'm using some IPv4 NAT rules, works just fine.
    NAT rule : no need to hide local addresses and local ports : we all use he same.
    Outbound rule : the most left button is checked by default.
    I've the impression some "Mappings" rules are missing ...
    Firewall rules : can't see anything so I presume they are not ok.

    Hidden firewall rules are just blocking some ports and services.nat4.JPG

    I see no reason why it isn't working. Likewise it is configured in my other pfsense, and it is working perfectly. Only in this 2.4.4 that does not work.



  • Delete 1,,2,3,4,5,6,7,8. There are useless.
    Normally, on a WAN interface you have no rules at all. Exception : NAT rules ....

    Rule 9 is part of a NAT rule ? There should be a "from port" as there is a "To port", the 59045.
    Do not edit the firewall rule, edit the NAT rule.

    What are you trying to achiueve with these WAN firewall rules ?
    The NAT rule is for what ?


Log in to reply