Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Client IPSec EAP VPN does not work after upgrade to 2.5release

Scheduled Pinned Locked Moved IPsec
    48 Posts 10 Posters 14.1k Views 9 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • matyi.szabolcsM Offline
      matyi.szabolcs
      last edited by

@daddygo Üdv újra!
      Igen a configban át kell írni ha más az interface név (másik gyártó), már csináltam ilyent is, de itt igb volt mindkét hardveren. A 2.4.5 költözést bírta jól, a 2.5.0 költözést nem. A 2 hardver is nagyjából ugyanaz az inteles gép csak a cpu különbözik. Egyébként ha tovább bíbelődtem volna lehet, hogy sikerült volna összehozni de 3 ujratelepites és próbálkozás utan már nem volt hozzá kedv. Viszont cserébe a 2.4.5 install után szépen bevette a konfigot és lehetett frissíteni 2.5.1-re jól 2.4.5-ről. Azóta nincs gondom vele - teljesen jól megy és stabil. Mondjuk a node_exporter plugint igazán rendberakhatnák de tudok a problémával élni egyéb cli trükkökkel.. :-)

DaddyGoD 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • DaddyGoD Offline
        DaddyGo @matyi.szabolcs
        last edited by DaddyGo

@matyi-szabolcs said in Client IPSec EAP VPN does not work after upgrade to 2.5release:

node_exporter plugint igazán rendberakhatnák de tudok a problémával élni egyéb cli trükkökkel.. :-)

Üdv a feltételezett open source világban, mi megvárjuk 😉 , nincs komoly CVE és már az itthoni pfSense- em is 2.5.1 -en van ja jóhhhhh, de FreeBSD 12 és mostanában leköt az Ubuntu,

BTW:
        jól vagy van szuri??, meg ilyenek? tudod Én "foreigner" vagyok a hazámban, hihihihihihi, bár a 70 -es években születtem, ez meg hahahhaahhaa

Cats bury it so they can't see it!
        (You know what I mean if you have a cat)

matyi.szabolcsM 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          matyi.szabolcs @DaddyGo
          last edited by

@daddygo
          :-)
          Örömmel olvasom, hogy jól vagy. Természetesen én is. Egyébként egy cipőben járunk az Ubuntuval, mert én is azt használom desktop és szerver(ek)en. Persze a melóhelyen kívül, mert ott CentOS a fő.

BTW:
          Ameddig csak lehet én maradok oltás ellenes. Már azt is olvasi erre arra, hogy azzal adják be a chip-eket az emberekbe. Bár ezt én annyira nem hinném.

Vannak már ticketek a 2.5.2 verzióról előzetesbe?

Üdv!

• DaddyGoD Offline
            DaddyGo @matyi.szabolcs
            last edited by DaddyGo

@matyi-szabolcs said in Client IPSec EAP VPN does not work after upgrade to 2.5release:

Természetesen én is.

Öröm és minden ami.....de tényleg.
            Csak tudod az "ember" képben van, - mi van most OTT JÓ kis Orosz és Kínai vakcina, no az jöhet belém is.... NEM egyszer - kétszer és háromszor és négyszer, vizsgáld az igazi "science" források véleményét, ez számít és a világ nem áll le mind, pl. a Smallpox -nál,

sok - sok évvel ez elött, 60 mill ember halt meg ):, hmmmm most a politika szedi az áldozatokat, majd.... ennyi Én IT inspirált ember vagyok nem a hosszúnyakú, dude "IT haza telefonál" cucc, de IT az ami a fegyvered, mert ezt kevesen vágják még....még so far ... még....... várj csak dude...
            Most megyek, HU -ba ismét, 1 hónapot "Haza", elmaradtak az üzleti dolgaim és a szülök látogatása 60 felett, hmmmm.
            Szóval vigyázz magadra és itt vagyok, ha kell tapasztalat :-)

+++edit:
            Ce
            CentOS, hmmm ismét, most inkább Ubuntu, WEB Debian, neki ugraottam a Webmin / Virtualmin /Cloudmin cuccnak és inkább, mint cPanel!!! :-)
            https://www.virtualmin.com/

+++edirt:
            CentOS csak egy fixáció emberek fejében, hahahahaha

chopisophi3C 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • chopisophi3C Offline
              chopisophi3 @DaddyGo
              last edited by stephenw10

Sziasztok! Anyanyelven a legjobb támogatást kapni 😊 Amúgy meg használjanak Google Translatort, akik nem értik a magyart. Na, olyan gondom van, hogy ha bekapcsolom a VPN-t a céges laptopomon, csomószor megszakad a kapcsolat a belső hálózattal. Megpróbáltam egyedül megoldani, megnéztem ezt a {spam was here} is. Kérdeztem kolégákat a cégnél, de azok vagy nem értenek hozzá vagy nem akartak segíteni. Mondjuk nem csodálnám, ha csak majmok ülnének az IT részlegünkön, a jó munkaerő már Magyarországot is elhagyta. Ki az, aki jó szaktudással hajlandó még br. fél milkáért itthon maradni?
              Köszi a segítséget!

matyi.szabolcsM DaddyGoD 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                matyi.szabolcs @chopisophi3
                last edited by matyi.szabolcs

@chopisophi3
                Szia! IPsec-ről van szó vagy OpenVPN? Milyen klienst használsz? Logokban van információ a szakadásról? Nekem is volt nemrég problémám Ubuntu alatt a Soft Shrew VPN kliensel ami Gnome DE alatt pár perc után megszakadt (ipsec). XFCE-re váltottam és itt nincs gond. Valszeg a Gnome nem szereti ha qt4 repóból telepítenek valamit.. :-)

Mutass több infót a jelenségről.

• DaddyGoD Offline
                  DaddyGo @chopisophi3
                  last edited by DaddyGo

@chopisophi3 said in Client IPSec EAP VPN does not work after upgrade to 2.5release:

Google Translatort, akik nem értik a magyart.

Úgye......... 😉 (úgy sem fog működni, kb. 10M -an beszéljük ezt a nyelvet és a Google AI erre nincs felkészülve, még)

Nekem ez a VPN teszt egy fizetős VPN reklám oldalnak tűnik az sem tudja, milyen IP -n vagy, figyeld :

4ff9dc9e-7725-4b16-a93b-28efeb346053-image.png

Még csak a közelében sincs a címünknek HostRoyale tartomyányt(okat) használunk saját VPN szerverrel (Ubuntu):

da6c1606-37f2-4246-a1f6-f59725cda54f-image.png
                  Szóval ebben nem bíznék 😉

Mint Szabolcs is írja, tudni kellene a klienst, OP system, log(s),
                  a jelenség hasonlít a Surfshark App -nál tapasztaltakra, mivel több tunnel -t is használ módosít NIC beállításokat, Linux és Win alatt is folyamatosan újra aktiválja pl. az IPv6 -ot....

@chopisophi3 "Ki az, aki jó szaktudással hajlandó még br. fél milkáért itthon maradni?"

Nehéz kérdés, nálam megszűnt az -az érzés 0,5M kevés a jó IT -ért. 😉

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • DaddyGoD Offline
                    DaddyGo @chopisophi3
                    last edited by DaddyGo

@chopisophi3

Hely 😉 most nézem ez is Te vagy.......????
                    Megy a Portugál is????

https://forum.netgate.com/topic/160321/vpn?_=1621339296766

+++edit:
                    Gyanús vagy Te nekem 😉 + (egyre kifinomultabbak a SPAM -ok...),
                    van aki fordít magyarra nektek???) vagy "malcode" van alapban a honlapon, ennek utána nézünk.

• DaddyGoD Offline
                      DaddyGo @matyi.szabolcs
                      last edited by

@matyi-szabolcs

Hi ,

Szabolcs please be careful with this guy, he / she is heavily spreading SPAM or something "malcode" site stuff..... (it seems?)
                      After viewing the VPN test page I deleted nearly 1 280 MB of cached content.

Look, he / she speaks Portuguese, Romanian and now Hungarian and writes about VPN...

https://forum.netgate.com/topic/68673/sfat-configurare-retea-si-openvpn/38?_=1621341943013

https://forum.netgate.com/topic/160321/vpn/6?_=1621341943018

Also for the attention of the moderators @johnpoz , @stephenw10

THX

matyi.szabolcsM 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        matyi.szabolcs @DaddyGo
                        last edited by matyi.szabolcs

@daddygo

Thanks for the information! It looks like spam : -)

(vagy semmilyen eddigi nyelven nem értették meg a problémát és vérprofi google translate felhasználó)

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.