Gbit NICs not recognized at FabiaTech FX5622



  • Hello!

    I'm testing the FabiaTech FX5622 box, http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=12133

    pfSense-1.2.3-RC1-1gb-ad2.img.gz from Hacom. It works, but Gbit cards aren't recognized.
    pfSense-1.2.3-1g-20090713-0730-nanobsd.img.gz from snapshots. It hangs at startup.
    pfSense-1.2.3-RC1-Embedded.img.gz from pfsense mirrors. It works, but Gbit cards aren't recognized.

    Any idea?

    Regards,

    Josep Pujadas



  • Can you post pciconf -lv output? Also is there any console output with the newer snapshot?



  • Ok, thanks. Here is the output for the 1.2.3-RC1 Embedded version:

    
    pfSense:/#  pciconf -lv
    hostb0@pci0:0:0:0:      class=0x060000 card=0x19998086 chip=0x25908086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = bridge
        subclass   = HOST-PCI
    vgapci0@pci0:0:2:0:     class=0x030000 card=0x19998086 chip=0x25928086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = display
        subclass   = VGA
    vgapci1@pci0:0:2:1:     class=0x038000 card=0x19998086 chip=0x27928086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = display
    pcib1@pci0:0:28:0:      class=0x060400 card=0x26608086 chip=0x26608086 rev=0x04 hdr=0x01
        class      = bridge
        subclass   = PCI-PCI
    pcib2@pci0:0:28:1:      class=0x060400 card=0x26628086 chip=0x26628086 rev=0x04 hdr=0x01
        class      = bridge
        subclass   = PCI-PCI
    pcib3@pci0:0:28:2:      class=0x060400 card=0x26648086 chip=0x26648086 rev=0x04 hdr=0x01
        class      = bridge
        subclass   = PCI-PCI
    pcib4@pci0:0:28:3:      class=0x060400 card=0x26668086 chip=0x26668086 rev=0x04 hdr=0x01
        class      = bridge
        subclass   = PCI-PCI
    uhci0@pci0:0:29:0:      class=0x0c0300 card=0x26588086 chip=0x26588086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = serial bus
        subclass   = USB
    ehci0@pci0:0:29:7:      class=0x0c0320 card=0x265c8086 chip=0x265c8086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = serial bus
        subclass   = USB
    pcib5@pci0:0:30:0:      class=0x060401 card=0x24488086 chip=0x24488086 rev=0xd4 hdr=0x01
        class      = bridge
        subclass   = PCI-PCI
    isab0@pci0:0:31:0:      class=0x060100 card=0x26418086 chip=0x26418086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = bridge
        subclass   = PCI-ISA
    atapci0@pci0:0:31:2:    class=0x010180 card=0x26538086 chip=0x26538086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = mass storage
        subclass   = ATA
    none0@pci0:0:31:3:      class=0x0c0500 card=0x266a8086 chip=0x266a8086 rev=0x04 hdr=0x00
        class      = serial bus
        subclass   = SMBus
    em0@pci0:1:0:0: class=0x020000 card=0x00008086 chip=0x109a8086 rev=0x00 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    em1@pci0:2:0:0: class=0x020000 card=0x00008086 chip=0x109a8086 rev=0x00 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    em2@pci0:3:0:0: class=0x020000 card=0x00008086 chip=0x109a8086 rev=0x00 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    em3@pci0:4:0:0: class=0x020000 card=0x00008086 chip=0x109a8086 rev=0x00 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    fxp0@pci0:5:2:0:        class=0x020000 card=0x00000000 chip=0x12298086 rev=0x10 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    fxp1@pci0:5:3:0:        class=0x020000 card=0x00000000 chip=0x12298086 rev=0x10 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    fxp2@pci0:5:4:0:        class=0x020000 card=0x00000000 chip=0x12298086 rev=0x10 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    fxp3@pci0:5:5:0:        class=0x020000 card=0x00000000 chip=0x12298086 rev=0x10 hdr=0x00
        class      = network
        subclass   = ethernet
    pfSense:/#
    
    

    With NanoBSD we got only a blank screen. No communication with the device. We will try another NanoBSD image. Perhaps it is dammaged. In fact, snapshots where closed yesterday for problems with kernel.

    Regards,

    Josep Pujadas



  • @bellera:

    I'm testing the FabiaTech FX5622 box, http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=12133

    pfSense-1.2.3-RC1-1gb-ad2.img.gz from Hacom. It works, but Gbit cards aren't recognized.
    pfSense-1.2.3-1g-20090713-0730-nanobsd.img.gz from snapshots. It hangs at startup.
    pfSense-1.2.3-RC1-Embedded.img.gz from pfsense mirrors. It works, but Gbit cards aren't recognized.

    Any idea?

    On some of the FX5622 the Gigabit NICs have not been set up right in the BIOS

    If you send an email to shop@linitx.com we can send you a utility and instructions to reset the checksums on the NIC BIOS.

    Nick.
    http://linitx.com



  • Hello!

    Patch received and applied. It works! Thank you for your good and quick service!

    Gigabit cards are now recognized by:

    pfSense-1.2.3-RC1-Embedded.img.gz from pfsense mirrors.
    pfSense-1.2.3-RC1-1gb-ad2.img.gz from Hacom.

    Regards,

    Josep Pujadas


Log in to reply