PfSense any rule ile internete çıkamıyorum.
-
İnternet sağlayıcınız nedir? Eğer uydunet ise dns adresine modem adresi yazmamalısınız. Google-Open vs. herhangi biri olabilir. Çünkü bazı uydunet modemler, kendi vermediği ip adresine dns ataması yapmıyor.
-
@plusbil İnternet sağlayıcım superonline dns adresine hem LAN adresimi ekledim hem de google dns'i girdim fakat işe yaramadı.
-
Aşağıda ekran fotolarındaki kırmızı yerleri kaldırıp/devredışı bırakıp, mavi yerleri ise seçip/aktif edip; tekrar dener misiniz?
-
@plusbil Öncelikle cevabın ve ilgin için teşekkürler.
Söylediğin konfigürasyonları yaptıktan sonra dnslookup'ta yapamamaya başladım. Eğer daha önce kurulum yaptıysanız bağlantıda sağlayabilirim. Müsait bir zamanınızda beraber kontrol edebiliriz. -
@1omerdemirtas Yaklaşık 2 haftadır ara ara vaktimi ayırarak bunun üzerinde çalışıyorum. Gerçekten canıma tak etti :)
-
Dashboard görüntüsünü alabilir miyiz?
Kurumsal bazda, yaklaşık 2014'ten beri PfSense kullanıyorum. Ancak gün içerisinde, servis tabanlı iş yoğunluğumdan ötürü bağlanıp kontrol edecek vaktim maalesef yok. Dikkat ederseniz, mesajlarımı da geceleri yazarım o yüzden. Konulara, anlayabildiğim ölçüde cevap vermeye çalışıyorum sadece. Ethernet kart arızaları da abuk subuk sorunlara sebep olabiliyor Pf'de, aklınızda bulunsun...
İngilizceniz varsa eğer, forumun İngilizce bölümünden çok daha fazla yararlanabilirsiniz bu arada. Türkiye'de kimse balık tutmaya çalışmıyor. Fortinet tarzı hazır sistemlerle, yemeye alışık bizim millet genelde. :) O yüzden de bu konularda içerik maalesef çok az.
-
@1omerdemirtas dhcp server WAN bacağında mı çalışıyor acaba? bir de LAN bacağı tanımını göremedim ben. problem bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
-
DHCP Server Lan bacağında çalışıyordu.
Maalesef işin içinden çıkamadığım ve daha fazla vakit harcamak istemediğim için Opnsense'e geçiş yaptım. Testlerimi gerçekleştiriyorum bugün oldukça iyi duruyor şuanda
Hepinizin ilgisi ve cevapları için teşekkür ediyorum. -
@plusbil forum önceden çok aktifti ve birçok soruna çözüm buldular, hatta piyasaya kazandırılan ürünler bile oldu. tabi sonrasında ister istemez herkes kendi işlerine yoğunlaştı ve eskisi kadar foruma uğramaz oldular. ama güzel ürünler üretilmiş oldu. muhtemelen bu konulara siz de aşınasınızdır.
-
Evet, öyleydi. Ve daha yararlıydı. Aktifken birçok hata ve birçok da çözüm oluyordu forumda. Hatta öyle ki, neredeyse ayda-haftada bir pfsense kurmak zorunda kalıyordum, deneme yanılmalardan oluşan bozunumlar-çökmeler nedeniyle. :) Üstelik sadece filtreleme ve hat dengeleme özellikleri üzerine çalışıyorken...
Ama bu durağanlık, ücretsiz hizmetlerin kaçınılmaz sonu maalesef. İnsanlar hayatlarını idame ettirebilmek için, ilk olarak kendilerine getirisi olmayan merak ve hobilerinden vazgeçiyorlar doğal olarak. Çünkü mesela ssl işi çözüldü belki ama bu çözümleme sadece sahte ssl kurma seviyesinde kaldı. İngilizce forumda dahi, canlı ssl desteğini çözemedik ve bir süre sonra da uğraşmaktan vazgeçtik. Ve bu yüzden de halen whatsapp-telegram tarzı uygulamalar dengesiz çalışmakta. Son olarak mobil bankacılık altyapıları da ssl sebebiyle hata vermeye başladı 2-3 aydır.
Zamanında IPCop'ta olduğu gibi, PfSense'in de vakti dolmak üzere yahut doluyor; benim gördüğüm kadarıyla. Hat dengelemede, uzun yıllar eline su dökülemez belki ama filtreleme işi için başka sulara yelken açma vakti geliyor maalesef...