Kullanıcı Adı ve Parola Doğrulama Sayfası
-
Merhaba, kolay gelsin.
Kullanıcının giriş yapmış olduğu sayfada sorgu kısmında bazı değişiklikler yapmak istiyorum fakat bu sorgunun yapıldığı yeri bulamadım. Kullanıcı adı ve parola yazıldıktan sonra kayıt varsa session oluşturulan kısıma ulaşmam gerekiyor kısacası bu kısmın nerede olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
-
@abg eğer yanlış anlamadıysam sql tablolarında değişiklik yapmak istiyorsunuz. doğrulama için freeradius kullanıyorsanız eğer kurulumu yaptığınız dizindeki sql tabloları size yardımcı olacaktır.
-
@greenlight Aslında amacım kullanıcı durumu eklemek. (Aktif / Pasif şeklinde) Formdan gelen kullanıcı adı ve parola bilgisinin karşılaştırıldığı kod bloğunu bulmaya çalışıyorum. Burada durum kıstası ekleyip kullanıcı pasif ise login olmayı engellemeyi düşünüyorum.
-
@abg ghost veya daloradius gibi bir arayüz kullanıyor musunuz?
-
@greenlight
ghost kullanıyorum. -
@abg aktif kullanıcılar ve pasif kullanıcılar olmak üzere 2 farklı grup oluşturup doğrulamanın kullanıcı grubu bazlı olmasını sağlayabilirsiniz. bu sayede pasif gruba eklediğiniz kullanıcılar giriş yapamayacaklardır.
radius üzerinde grup konfigürasyonları için radgroupcheck, radgroupreply ve radusergroup tablolarını kullanabilirsiniz.