No Dial in via PPPOE



  • Strange thing: When I try to connect with pfsense "FreeBSD igor.local 8.0-BETA4 FreeBSD 8.0-BETA4 #0: Sun Sep 27 21:55:21 UTC 2009" no connect via PPPOE is possible.

    I have 2 Gateways: 1 for WAN with IP 127.0.0.1. One for LAN with IP of my Lan-Interface.
    Gateways show WAN = offline, LAN = online.
    When switching immideately to Status - Gateways wan is for about 2 second "on", but on next manual refresh down again.
    Now I try to connect the WAN-Interface manually.
    No Connect.

    Logs show this (in reverse order):

    Sep 28 22:23:46 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.flowtable.emable=1' returned exit code '1', the output was 'sysctl: unknown oid 'net.inet.flowtable.emable''
    Sep 28 22:23:46 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.ip.output_flowtable_size=1200000' returned exit code '1', the output was 'sysctl: oid 'net.inet.ip.output_flowtable_size' is a read only tunable sysctl: Tunable values are set in /boot/loader.conf'
    Sep 28 22:23:46 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.flowtable.nmbflows=' returned exit code '1', the output was 'sysctl: empty numeric value'
    Sep 28 22:23:46 last message repeated 11 times
    Sep 28 22:23:45 php: : Could not find gateway for interface(wan).
    Sep 28 22:23:45 check_reload_status: reloading filter
    Sep 28 22:23:34 apinger: ALARM: wan(127.0.0.2) *** down ***
    Sep 28 22:23:29 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.flowtable.emable=1' returned exit code '1', the output was 'sysctl: unknown oid 'net.inet.flowtable.emable''
    Sep 28 22:23:29 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.ip.output_flowtable_size=1200000' returned exit code '1', the output was 'sysctl: oid 'net.inet.ip.output_flowtable_size' is a read only tunable sysctl: Tunable values are set in /boot/loader.conf'
    Sep 28 22:23:29 php: : The command '/sbin/sysctl net.inet.flowtable.nmbflows=' returned exit code '1', the output was 'sysctl: empty numeric value'
    Sep 28 22:23:29 last message repeated 11 times
    Sep 28 22:23:29 php: : Could not find gateway for interface(wan).
    Sep 28 22:23:28 check_reload_status: reloading filter
    Sep 28 22:23:24 apinger: Starting Alarm Pinger, apinger(34035)
    Sep 28 22:23:24 apinger: Exiting on signal 15.
    Sep 28 22:23:23 check_reload_status: syncing firewall
    Sep 28 22:23:17 check_reload_status: syncing firewall

    Why is my Gateway wan not found? Its a System-preconfigured Gateway. Hmmm.

    Anything wrong here with my config or is it a pfsense-fault?



  • Anyone with a hint for me?


Log in to reply