Vr0: MII without any phy!



  • Hi guys i have this embedded board with VIA RHINE II 10/100BaseTX four port switch embedded to the board with MICREL chip (MICREL SZ8995MA),

    I am very eager to make this NIC to be workable. Please do help.

    You can message me and i can give you access to the box.

    uname -a; dmesg | grep vr0

    FreeBSD nea.skytel.com.ph 7.2-RELEASE-p4 FreeBSD 7.2-RELEASE-p4 #0: Mon Oct  5 22:56:59 UTC 2009    sullrich@FreeBSD_7.2_pfSense_1.2.3_snaps.pfsense.org:/usr/obj.pfSense/usr/pfSensesrc/src/sys/pfSense_SMP.7  i386
    vr0: <via 10="" vt6102="" rhine="" ii="" 100basetx="">port 0xec00-0xecff mem 0xfdffc000-0xfdffc0ff irq 23 at device 18.0 on pci0
    vr0: Quirks: 0x0
    vr0: Revision: 0x78
    vr0: MII without any phy!
    device_attach: vr0 attach returned 6
    vr0: <via 10="" vt6102="" rhine="" ii="" 100basetx="">port 0xec00-0xecff mem 0xfdffc000-0xfdffc0ff irq 23 at device 18.0 on pci0
    vr0: Quirks: 0x0
    vr0: Revision: 0x78
    vr0: MII without any phy!
    device_attach: vr0 attach returned 6

    ######## FULL DMESG #########
    Copyright © 1992-2009 The FreeBSD Project.
    Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
            The Regents of the University of California. All rights reserved.
    FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
    FreeBSD 7.2-RELEASE-p4 #0: Mon Oct  5 22:56:59 UTC 2009
        sullrich@FreeBSD_7.2_pfSense_1.2.3_snaps.pfsense.org:/usr/obj.pfSense/usr/pfSensesrc/src/sys/pfSense_SMP.7
    Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
    CPU: VIA C7 Processor 1000MHz (798.01-MHz 686-class CPU)
      Origin = "CentaurHauls"  Id = 0x6d0  Stepping = 0
      Features=0xa7c9bbff <fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,cx8,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe>Features2=0x4181 <sse3,est,tm2,xtpr>VIA Padlock Features=0xffcc <rng,aes,aes-ctr,sha1,sha256,rsa>real memory  = 468647936 (446 MB)
    avail memory = 444215296 (423 MB)
    MPTable: <oem00000 prod00000000="">ioapic0: Assuming intbase of 0
    ioapic0 <version 0.3="">irqs 0-23 on motherboard
    wlan: mac acl policy registered
    kbd1 at kbdmux0
    ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
    cryptosoft0: <software crypto="">on motherboard
    pcib0: <mptable host-pci="" bridge="">pcibus 0 on motherboard
    pci0: <pci bus="">on pcib0
    pcib0: unable to route slot 10 INTA
    pcib1: <mptable pci-pci="" bridge="">at device 1.0 on pci0
    pci1: <pci bus="">on pcib1
    vgapci0: <vga-compatible display="">mem 0xf4000000-0xf7ffffff,0xfb000000-0xfbffffff irq 16 at device 0.0 on pci1
    rl0: <d-link 10="" dfe-530tx+="" 100basetx="">port 0xf000-0xf0ff mem 0xfdfff000-0xfdfff0ff irq 16 at device 7.0 on pci0
    miibus0: <mii bus="">on rl0
    rlphy0: <realtek internal="" media="" interface="">PHY 0 on miibus0
    rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
    rl0: Ethernet address: 00:1c:f0:64:5a:e1
    rl0: [ITHREAD]
    rl1: <realtek 10="" 8139="" 100basetx="">port 0xf200-0xf2ff mem 0xfdffe000-0xfdffe0ff irq 5 at device 10.0 on pci0
    miibus1: <mii bus="">on rl1
    rlphy1: <realtek internal="" media="" interface="">PHY 0 on miibus1
    rlphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
    rl1: Ethernet address: 00:06:93:20:79:a2
    rl1: [ITHREAD]
    atapci0: <via 6420="" sata150="" controller="">port 0xff00-0xff07,0xfe00-0xfe03,0xfd00-0xfd07,0xfc00-0xfc03,0xfb00-0xfb0f,0xf400-0xf4ff irq 20 at device 15.0 on pci0
    atapci0: [ITHREAD]
    ata2: <ata 0="" channel="">on atapci0
    ata2: [ITHREAD]
    ata3: <ata 1="" channel="">on atapci0
    ata3: [ITHREAD]
    atapci1: <via 8237="" udma133="" controller="">port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xfa00-0xfa0f at device 15.1 on pci0
    ata0: <ata 0="" channel="">on atapci1
    ata0: [ITHREAD]
    ata1: <ata 1="" channel="">on atapci1
    ata1: [ITHREAD]
    uhci0: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xf900-0xf91f irq 21 at device 16.0 on pci0
    uhci0: [GIANT-LOCKED]
    uhci0: [ITHREAD]
    usb0: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci0
    usb0: USB revision 1.0
    uhub0: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb0
    uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci1: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xf800-0xf81f irq 21 at device 16.1 on pci0
    uhci1: [GIANT-LOCKED]
    uhci1: [ITHREAD]
    usb1: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci1
    usb1: USB revision 1.0
    uhub1: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb1
    uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci2: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xf700-0xf71f irq 21 at device 16.2 on pci0
    uhci2: [GIANT-LOCKED]
    uhci2: [ITHREAD]
    usb2: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci2
    usb2: USB revision 1.0
    uhub2: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb2
    uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhci3: <via 83c572="" usb="" controller="">port 0xf600-0xf61f irq 21 at device 16.3 on pci0
    uhci3: [GIANT-LOCKED]
    uhci3: [ITHREAD]
    usb3: <via 83c572="" usb="" controller="">on uhci3
    usb3: USB revision 1.0
    uhub3: <via 1="" 9="" uhci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usb3
    uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
    ehci0: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">mem 0xfdffd000-0xfdffd0ff irq 21 at device 16.4 on pci0
    ehci0: [GIANT-LOCKED]
    ehci0: [ITHREAD]
    usb4: EHCI version 1.0
    usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2 usb3
    usb4: <via vt6202="" usb="" 2.0="" controller="">on ehci0
    usb4: USB revision 2.0
    uhub4: <via 1="" 9="" ehci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr="">on usb4
    uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
    isab0: <pci-isa bridge="">at device 17.0 on pci0
    isa0: <isa bus="">on isab0
    pci0: <multimedia, audio="">at device 17.5 (no driver attached)
    vr0: <via 10="" vt6102="" rhine="" ii="" 100basetx="">port 0xec00-0xecff mem 0xfdffc000-0xfdffc0ff irq 23 at device 18.0 on pci0
    vr0: Quirks: 0x0
    vr0: Revision: 0x78
    vr0: MII without any phy!
    device_attach: vr0 attach returned 6
    cpu0 on motherboard
    est0: <enhanced speedstep="" frequency="" control="">on cpu0
    est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
    est: cpu_vendor CentaurHauls, msr 8100a1308000813
    device_attach: est0 attach returned 6
    p4tcc0: <cpu frequency="" thermal="" control="">on cpu0
    pmtimer0 on isa0
    vr0: Quirks: 0x0
    vr0: Revision: 0x78
    vr0: MII without any phy!
    device_attach: vr0 attach returned 6
    cpu0 on motherboard
    est0: <enhanced speedstep="" frequency="" control="">on cpu0
    est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
    est: cpu_vendor CentaurHauls, msr 8100a1308000813
    device_attach: est0 attach returned 6
    p4tcc0: <cpu frequency="" thermal="" control="">on cpu0
    pmtimer0 on isa0
    orm0: <isa option="" rom="">at iomem 0xd0000-0xd27ff pnpid ORM0000 on isa0
    atkbdc0: <keyboard controller="" (i8042)="">at port 0x60,0x64 on isa0
    atkbd0: <at keyboard="">irq 1 on atkbdc0
    kbd0 at atkbd0
    atkbd0: [GIANT-LOCKED]
    atkbd0: [ITHREAD]
    ppc0: parallel port not found.
    sc0: <system console="">at flags 0x100 on isa0
    sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
    sio0: port may not be enabled
    sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
    sio0: type 16550A
    sio0: [FILTER]
    sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
    sio1: type 16550A
    sio1: [FILTER]
    vga0: <generic isa="" vga="">at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
    unknown: <pnp0303>can't assign resources (port)
    speaker0: <pc speaker="">at port 0x61 pnpid PNP0800 on isa0
    unknown: <pnp0c01>can't assign resources (memory)
    unknown: <pnp0501>can't assign resources (port)
    unknown: <pnp0501>can't assign resources (port)
    Timecounter "TSC" frequency 798006737 Hz quality 800
    Timecounters tick every 1.000 msec
    IPsec: Initialized Security Association Processing.
    ad3: 1935MB <cf 20070709="" 2gb="">at ata1-slave WDMA2
    Trying to mount root from ufs:/dev/ad3s1a
    vr0: <via 10="" vt6102="" rhine="" ii="" 100basetx="">port 0xec00-0xecff mem 0xfdffc000-0xfdffc0ff irq 23 at device 18.0 on pci0
    vr0: Quirks: 0x0
    vr0: Revision: 0x78
    vr0: MII without any phy!
    device_attach: vr0 attach returned 6
    rl1: link state changed to UP
    rl0: link state changed to DOWN
    rl1: link state changed to DOWN
    rl1: link state changed to UP
    pflog0: promiscuous mode enabled
    #</via></cf></pnp0501></pnp0501></pnp0c01></pc></pnp0303></generic></system></at></keyboard></isa></cpu></enhanced></cpu></enhanced></via></multimedia,></isa></pci-isa></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></via></ata></ata></via></ata></ata></via></realtek></mii></realtek></realtek></mii></d-link></vga-compatible></pci></mptable></pci></mptable></software></version></oem00000></rng,aes,aes-ctr,sha1,sha256,rsa></sse3,est,tm2,xtpr></fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,cx8,apic,sep,mtrr,pge,cmov,pat,clflush,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,tm,pbe></via></via>




Log in to reply