PPTP Configuration: server address/remote address range shown twice



  • On the 12/13/09 snapshot, I'm seeing the "Server address" and "Remote address range" fields twice on the PPTP configuration page.

    Screenshot attached.
    ![Screenshot-fw1.homenet.lan - VPN: VPN PPTP - Mozilla Firefox.png](/public/imported_attachments/1/Screenshot-fw1.homenet.lan - VPN: VPN PPTP - Mozilla Firefox.png)
    ![Screenshot-fw1.homenet.lan - VPN: VPN PPTP - Mozilla Firefox.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Screenshot-fw1.homenet.lan - VPN: VPN PPTP - Mozilla Firefox.png_thumb)



  • I've also just noticed that the configuration doesn't seem to retain the "Remote address range" value. It's always blank when viewing that page. Not sure if it's related, but the system log contains the following:

    Dec 13 19:21:11 	mpd: process 50824 started, version 4.4.1 (root@FreeBSD_8.0_pfSense_2.0-snaps.pfsense.org 17:43 5-Nov-2009)
    Dec 13 19:21:11 	mpd: Label 'startup' not found
    Dec 13 19:21:11 	mpd: PPTP: waiting for connection on 0.0.0.0
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt0] using interface ng1
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt1] NGM_NODEINFO: Address already in use
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt1] can't create interface "ng2"
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt1] netgraph initialization failed
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt2] NGM_NODEINFO: Address already in use
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt2] can't create interface "ng3"
    Dec 13 19:21:11 	mpd: [pt2] netgraph initialization failed
    

Log in to reply