Uzak Masaüstü Bağlantısı ???
-
WAN IP : 192.168.2.1
pfsense ip : 192.168.0.1Ağımda bulunan ve 192.168.0.252 ip adresine sahip olan bilgisayara uzak masa üstü bağlantısı yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Yaptığım ayarları size yazıyorum. Acaba nerede hata yapıyorum..
1. Airties modem üzerinde FireWall kısmından DMZ ayarlarına girip ip adresi olarak pfsense'ye verdiği ip adresi olan 192.168.2.6 adresini belirttim.
2. pfSense'de Firewall/NAT kısmına gelip ekle diyerek;
Interface : WAN
External address : any
Protocol : TCP/UDP
External port range : 3389
NAT IP : 192.168.0.252
Local port : 3389
Auto-add a firewall rule to permit traffic through this NAT rule işaretli3. Uzak masaüstü gerçekleştirecek bilgisayardan internet ip adresim olan 78.XXX.XXX.XXX adresini yazıp Bağlan dediğimde Uzak Masaüstü Bağlantısı Başlatılıyor diyor ve sonrasında hata veriyor.
Nerede hata yapıyorum ?
Not: Rules altında WAN sekmesinde az önce oluşturduğum ayarın bir kopyası olduğu gibi durmaktadır ve tek başına durmaktadır başka ayar yoktur.
-
Özür dilerim… hreşeyi normal yapmışım bir hata yok... yalnızca Kaspersky internet security kullandığımdan dolayı uzak masa üstü bağlantısı geldiğinde saldırı olarak algılayıp bağlantıya izin vermiyormuş. Kasperskyı kapatıp denedim sorun çözüldü... Uamarım yeni arkadaşlara yukardaki bilgiler yardımcı olur.
-
Peki şöyle birşey mümkün mü?
Örneğin ben uzak masaüstüme dışardan 85.xxx.xxx.xxx ip adresindeki bilgisayar ulaşabilsin. Diğer ip adreslerinden gelen uzak masaüstü bağlantılar kabul edilmesin.
-
NAT yaparken external adrese "any" yerine bahsettiğiniz IP'yi yazınca olur.
-
NAT yaparken external adrese "any" yerine bahsettiğiniz IP'yi yazınca olur.
any kısmında diğer seçenek interface address yazıyor ama ip girilecek yer görünmüyor.