7th march snapshot issues



  • upgraded to 7th march nanobsd snapshot and during reboot i get these errors

    Configuring firewall…..
    Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: hostname nor
    servname provided, or not known in /etc/inc/growl.class on line 86

    Warning: fsockopen(): unable to connect to udp://admin:9887 (php_network_getaddr
    esses: getaddrinfo failed: hostname nor servname provided, or not known) in /etc
    /inc/growl.class on line 86

    Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /etc/inc/
    growl.class on line 87

    Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /etc/inc/
    growl.class on line 88

    and with this WAN ip is received but firewall not being configured, unable to surf.



  • so solve the above i went to System: Advanced: Notifications and cleared all the entries and rebooted so those warnings disappeared but the other cause of not being able to surf was traffic shaper issues, my 4th march nanobsd snapshot had the config of traffic shaper as shown in below image

    and after the upgrade to 7th the WAN queue started showing as LAN so that resulted in 2 LAN queues and system startyed showing errors so i rebooted the box to come back to older slice and in that the WAN and LAN queues show perfectly fine




  • @xbipin:

    so solve the above i went to System: Advanced: Notifications and cleared all the entries and rebooted so those warnings disappeared but the other cause of not being able to surf was traffic shaper issues, my 4th march nanobsd snapshot had the config of traffic shaper as shown in below image

    and after the upgrade to 7th the WAN queue started showing as LAN so that resulted in 2 LAN queues and system startyed showing errors so i rebooted the box to come back to older slice and in that the WAN and LAN queues show perfectly fine

    I also have the issue w/ the shaper on the 7 Mar build of nanobsd  If the LAN queue is enabled, it shows as having two LAN queues.  If only the WAN queue is enabled, It shows WAN and LAN.



  • Try next snapshot should be ok.



  • im downloading the 9th march 1GB nanobsd update, hope its there in it and if not can u provide the diff so i can manually do it till new snapshots


Log in to reply