Pfsense ile sorunsuz çalışan ethernet kartları
-
Normal Pc'ye de olur :)
Arka taraf boşta kalıyor. -
-
arkadaşlar vatanda EDIMAX EN-9235TX32 bu etherneti buldum üzerinde Realtek RTL8169SC Single Chip var. rtl8169sc nin sizce pfsense ile uyum sorunu var mıdır?
http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=291&pl1_id=2&pl2_id=9
-
merhaba,
uyum konusunda bugüne kadar pf'nin kolay kolay ethernet kartı sorunu yaşattığını görmedim.
ama stabilite dediğimiz, sağlıklı çalışma konusuna geldiğimizde, network yüküne göre edimax tartışılır.
tabi burada 10 kişilik bir networke sahipseniz, sorun yaşama durumunuz düşük olacaktır.
Sunucularımdan biri 700 kişiye hizmet vermekte ve bu ciddi yük için Intel ethernet kartları kullanıyorum.
Intel, Broadcom, 3Com, HP yeni nesil, AT ürünlerinden birini kullanmanızı tavsiye ederim.
Keyifli çalışmalar -
arkadaşlar vatanda EDIMAX EN-9235TX32 bu etherneti buldum üzerinde Realtek RTL8169SC Single Chip var. rtl8169sc nin sizce pfsense ile uyum sorunu var mıdır?
http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=291&pl1_id=2&pl2_id=9
Bırak interneti vermeyi uyduruk 4 - 5 marka ethernet kartı ile load balance bile yapamadım. Tuzsuzdeli'nin
http://urun.gittigidiyor.com/IBM-31P6401-NetXtreme-1000T-Dual-Port-Ethernet_W0QQidZZ39017368
adreste verdiği ethernet kartını aldım ve tüm sorunum çözüldü. :D Çok ama çok da memnunum bu kartı almanı tavsiye ederim…
-
pfSense 1.2.3'de onboard ethernet kartlarında sıkıntı yaşıyordum fakat 2.0 serisinde yani FreeBSD 8.1 sürümün de çok daha geniş bir donanım yelpazesi var. Bu nedenle birçok işletme de 2.0 sürümünü kullanmaya başladık. Ethernet kartı olarak da TPLINK'in Realtek 8169 çipsetli ethernet kartlarını kullanıyoruz sürekli ve hiçbir sıkıntı yaşanmıyor..
-
squid kurulu makinada 32mb vdsl bağlantımın 17mb üzerine çıkamaması acaba ethernet kartı kaynaklı olabilir mi diye düşündürdü beni bu başlık ama squid kalkınca bağlantı hızımı yakalıyor olmam ikinci bir tereddüt tabi
-
USB ethernet kartı olarak Bimel den aldığımız Digitus'un bu ethernetlerini çalışıtırdık 3-4 gündür sorunsuz çalışmaya devam ediyor.
MosChip 7830 ChipleriÜrün bu: http://www.bimel.com.tr/urun/dn-10050
Driverını bir yerlerden bulup derledik, çalıştırdık ama sonra gördük ki zaten biri aynısını bir kaç ay önce yapmış.
Neyse freebsd antremanı oldu fena olmadı yenide :)Driverla ilgili hardware forumundaki topic burada: http://forum.pfsense.org/index.php/topic,50241.0.html
-
@Aydin:
pfSense 1.2.3'de onboard ethernet kartlarında sıkıntı yaşıyordum fakat 2.0 serisinde yani FreeBSD 8.1 sürümün de çok daha geniş bir donanım yelpazesi var. Bu nedenle birçok işletme de 2.0 sürümünü kullanmaya başladık. Ethernet kartı olarak da TPLINK'in Realtek 8169 çipsetli ethernet kartlarını kullanıyoruz sürekli ve hiçbir sıkıntı yaşanmıyor..
örnek bi model söyliye bilir misiniz ?
mesela tp link tg 3269 olur mu
forumda yazılan ethernet kartlarını bir türlü bulamadım.
marka ve model söylerseniz birde öyle araştırmasını yapayım.
birazda uygun fiyata olursa iyi olur 100 lük ethernetler işimi görür.
bağlantı hızım : 32mbit
pfsense ile ethernet sorunu yaşıyorum büyük ihtimal.
P 4 1.8 işlemcili bir makina kullanıyorum 20mbit altı sürekli görüyorum kablo ile bağlandıgım halde.
-
Edimax 10/100/1000Mbps PCI Gigabit adapter
Not: Temel düzeydeki kurulumda bir sorun yaşamadık. Paketleri yükleyince paylaşacağız.
-
Edimax 10/100/1000Mbps PCI Gigabit adapter tp link tg 3269 aynı chipsetli (Realtek) , herhangi bir sorun yaşanmıyor.
-
tp link tg 3269 eth kartlarını bugün aldım tekrar default ayarlardan kurup sistemi faliyete geçirdim ama interfaces kısmında halen
100 baseTX yazıyor kartlar 1 gb lık portlara sahip pfsense 1gb olarak göstermiyor mu bunları anlıyamadım yoksa başka yerden ayar mı yapmam gerekiyor ?
-
tp link tg 3269 eth kartlarını bugün aldım tekrar default ayarlardan kurup sistemi faliyete geçirdim ama interfaces kısmında halen
100 baseTX yazıyor kartlar 1 gb lık portlara sahip pfsense 1gb olarak göstermiyor mu bunları anlıyamadım yoksa başka yerden ayar mı yapmam gerekiyor ?
kablonun diger ucu kaç mbit ?
ben wan kızmı 100 lan kısmı 1000 olarak kullandım. -
ben wan kızmı 100 lan kısmı 1000 olarak kullandım.modem de 100 lük porta sahip arada swich var oda 100 lük porta sahip.
pfsense nin kartları ise 3 adet 1000 mb lik porta sahip.
ama pfsense anasayfasında intercafes kımsında wan ve lan kısmında 100mb olarak gözüküyor.
1000 mb olarak gözükmesi gerek die düşünüyorum ama yada doğru mu bilemedim.
-
ben wan kızmı 100 lan kısmı 1000 olarak kullandım.modem de 100 lük porta sahip arada swich var oda 100 lük porta sahip.
pfsense nin kartları ise 3 adet 1000 mb lik porta sahip.
ama pfsense anasayfasında intercafes kımsında wan ve lan kısmında 100mb olarak gözüküyor.
1000 mb olarak gözükmesi gerek die düşünüyorum ama yada doğru mu bilemedim.
yanlış düşünüyorsunuz ethernet kartlarınız 1000 mb destekliyor ama swich ve modem portları en fazla 100 mb destekledikleri için
ethernet kartlarınızın max kullanacagı portlar modem ve swichlerdeki hızlardır.
yani pfsense'deki port hızları normal. -
bağlantı hızınız 32MB olduğundan 100 ya da 1000 olması birşey farketmeyecektir.
-
realtek 8169(s(c/b/l/x gibi)) ve 8111(tamamı) chipsetli ethernetlerinden uzak durmanızı öneririm.
pf bugün yarın bsd'nin 8.3 ve sonraki versiyonlarından birine geçecek olur ise tüm bu kartlarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız.
ancak, stabil çalışması için bsd ile bundle gelen re(4) driverleri patch edilmeli ki, eminim hiç kimse sistemini driveri patch edilmiş bir pf ile çalıştırmak istemez. -
@aristor:
TP-LINK TG-3269 Gigabit PCI Network Adapter
aynen 1.5 yıldır kullanıyoruz maşallah tık yok.35 pclik sistemde kullanıyorum
-
INTEL PRO/1000 GT DESKTOP ETHERNET kartını devamlı bulabileceğimiz bir site biliyor musunuz?
http://www.erenbilgiislem.com/index.php?sayfa=iletisim
evet ben bu firmadan 2 adet intel pro 1000 gt aldım .çok memnunum çok şükür ALLAH'a.
en baştan o ucuz ethernet hatasını yapmadım direk intel pro ethernet aldım.
firma ile telefonda görüştüm kredi kartı ile mail order yaptılar.ertesi gün yada siparişten 2 gün sonramı ne ethernetler elimdeydi.ve sanat harikası gibi inanın bakmaya kıyamazsınız :D
kesinlikle intel gigabit . hayırlı günler sevgiler -
Arkadaşlar Merhaba,
pfsense ile uyumlu ekstra bir kurulum gerektirmeyen USB den çalışan ETHERNET tavsiyeniz nedir acaba?