Failed: could not allocate llinfo



  • hi,
    in my system logfile of the 1.0.1 pfsense box is many time the following message written:

    Nov 9 11:28:01  kernel: arplookup 195.x.x.x failed: could not allocate llinfo
    Nov 9 11:28:01  kernel: arpresolve: can't allocate route for 195.x.x.x

    Thereby, the IP address is my carp address of the LAN interface.

    How can I solve the problem?

    Thanks



  • Sounds like you have some missconfiguration somewhere. Hard to say without knowing your setup and seeing your config.



  • hi,
    i found the problem!
    The reason if this error message was a not upcoming interface after rebooting.
    thx



  • @alcalc:

    i found the problem!
    The reason if this error message was a not upcoming interface after rebooting.

    Can you elaborate a bit?



  • hi,
    yes, I will do it and sorry, for the delay….

    In my system log was often written "failed: could not allocate llinfo" and I was looking, whet the reason and the problem for it is. The configuration of the pfsense box(es) is as follows: There are two pfsense boxes (A) and (B) which have a virtual IP and are connected with carp. All interfaces (WAN, LAN and SYNC) have static IPs.

    The problem for the system log entry was, that from both boxes (A) and (B) the LAN interface was not coming up correctly. Therefore, the did not work correctly and the system log entry was written. After "ifconfig down" and up, it works and the system log is not any more posted.

    At this time, I did not figured out, why the LAN interfaces does comes up correctly. Currently, it is only a test environment and when the pfsense boxes are changed with the right machines, I will see, if the problem exists any more....


Locked