PPTP doesn't work



  • I'm having trouble to connect a PPTP connection my pfsense.

    I'm using pfsense 2.0 BETA4.

    It established the connection, but on client Windows occurs the Error 619.

    I'm not a expert, I need to know if I need to add some Firewall Rule to accomplish that, I don't think so because connects normally, or It's just a bug from pfsense 2.0.

    Thanks a lot!

    Configuration:
    LAN: 192.168.6.0/24

    PPTP:
    Server Address: 192.168.6.253
    Remote Address Range: 192.168.6.192
    Require 128-bit encryption

    Log:

    Dec 2 16:44:07 pptps: PPTP: Incoming control connection from XXX.XXX.XXX.XXX 1856 to XXX.XXX.XXX.XXX 1723
    Dec 2 16:44:07 pptps: pptp0: attached to connection with XXX.XXX.XXX.XXX 1856
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] Accepting PPTP connection
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] opening link "pt0"…
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] link: OPEN event
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] LCP: Open event
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] LCP: state change Initial –> Starting
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] LCP: LayerStart
    Dec 2 16:44:07 pptps: [pt0] PPTP: attaching to peer's outgoing call
    Dec 2 16:36:40 pptps: ENDPOINTDISC [802.1] 00 25 11 db 5f 2f
    Dec 2 16:36:42 pptps: [pt0] LCP: SendConfigReq #8
    Dec 2 16:36:42 pptps: ACFCOMP
    Dec 2 16:36:42 pptps: PROTOCOMP
    Dec 2 16:36:42 pptps: MRU 1500
    Dec 2 16:36:42 pptps: MAGICNUM 46a55085
    Dec 2 16:36:42 pptps: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
    Dec 2 16:36:42 pptps: MP MRRU 1600
    Dec 2 16:36:42 pptps: MP SHORTSEQ
    Dec 2 16:36:42 pptps: ENDPOINTDISC [802.1] 00 25 11 db 5f 2f
    Dec 2 16:36:44 pptps: [pt0] LCP: SendConfigReq #9
    Dec 2 16:36:44 pptps: ACFCOMP
    Dec 2 16:36:44 pptps: PROTOCOMP
    Dec 2 16:36:44 pptps: MRU 1500
    Dec 2 16:36:44 pptps: MAGICNUM 46a55085
    Dec 2 16:36:44 pptps: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
    Dec 2 16:36:44 pptps: MP MRRU 1600
    Dec 2 16:36:44 pptps: MP SHORTSEQ
    Dec 2 16:36:44 pptps: ENDPOINTDISC [802.1] 00 25 11 db 5f 2f
    Dec 2 16:36:46 pptps: [pt0] LCP: SendConfigReq #10
    Dec 2 16:36:46 pptps: ACFCOMP
    Dec 2 16:36:46 pptps: PROTOCOMP
    Dec 2 16:36:46 pptps: MRU 1500
    Dec 2 16:36:46 pptps: MAGICNUM 46a55085
    Dec 2 16:36:46 pptps: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
    Dec 2 16:36:46 pptps: MP MRRU 1600
    Dec 2 16:36:46 pptps: MP SHORTSEQ
    Dec 2 16:36:46 pptps: ENDPOINTDISC [802.1] 00 25 11 db 5f 2f
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: parameter negotiation failed
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: state change Req-Sent –> Stopped
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: LayerFinish
    Dec 2 16:36:48 pptps: pptp0-0: clearing call
    Dec 2 16:36:48 pptps: pptp0-0: killing channel
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] PPTP call terminated
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] link: DOWN event
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: Close event
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: state change Stopped –> Closed
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: Down event
    Dec 2 16:36:48 pptps: [pt0] LCP: state change Closed –> Initial
    Dec 2 16:36:48 pptps: pptp0: closing connection with XXX.XXX.XXX.XXX 1760
    Dec 2 16:36:49 pptps: pptp0: killing connection with XXX.XXX.XXX.XXX 1760



  • pfSense and windows are not agreeing in options. Mostly configurations problems nothing to do with firewall rules.

    Dec 2 16:36:48    pptps: [pt0] LCP: parameter negotiation failed



  • I try every configuration at Windows and Linux, both return the same error..

    How do I need set up my PPTP Client ?

    Thanks..



  • Now I can connect successfully, I change some configurations on my windows, now it works normally.

    But when I try on any other computer, doesn't work with the same configurations.

    And when I go back in my computer on the configurations that doesn't work before, now works with any configuration.  ???

    This is very strange, I can't figure it out.



  • How did You reached estabilished connection?
    I have same issue:

    
    ec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: parameter negotiation failed
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: state change Req-Sent --> Stopped
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: LayerFinish
    Dec 13 13:41:45	pptps: pptp0-0: clearing call
    Dec 13 13:41:45	pptps: pptp0-0: killing channel
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] PPTP call terminated
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] link: DOWN event
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: Close event
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: state change Stopped --> Closed
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: Down event
    Dec 13 13:41:45	pptps: [pt0] LCP: state change Closed --> Initial
    Dec 13 13:41:45	pptps: pptp0: closing connection with 80.xx.xxx.xxx 4665
    Dec 13 13:41:45	pptps: pptp0: killing connection with 80.xx.xxx.xxx 4665
    
    

    when trying to talk pfSense –> WinXP client.
    2.0-BETA4 (i386) built on Fri Dec 10 00:14:38 EST 2010

    UPDATE: same situation for Win7, but it says: ERROR 619. Failed when trying autenthicate user (from local pfsense database).



  • TooMeek,

    Sincerely I don't know how it works on my WinXP, just works one time, but only works in my PC, all others PCs doesn't work.

    I just gave up of PPTP and start using OpenVPN, much better, much safer.


Log in to reply