No Audio on Remote VoIP Phones



  • Hi all,

    I hope so one can help me out here I have Trixbox 2.6.2.3 behind PFsense 1.2.3 My Asterisk box connects to all Trunks and call work fine and i can register a Billion 7404 and a nokia n95 but there is not audio in either direction i.

    In PF Sense I have AON enable with -Interface =Wan
                                                      Source -Type = Network
                                                      Address -192.168.100.0 <- my internal IP Range
                                                      Source Port - Blank

    Destination - All fields blank

    Translation-Address - Interface Address
                                                      port- blank

    No XMLRPC Snyc not checked

    Static port enabled

    I have forwarded all the normal ports 10002-2000  5060 -5082 to trixbox

    Any help would be great

    ps it all worked behind IP Cop but a much prefer PF Sense



  • has your public IP changed since using the IPcop?
    Do you have the correct IP info in sip_nat.conf on your trixbox?

    I have ports 10000 to 20000 open on mine which works fine. You mention 10002 to 2000 - is that a typo?



  • I have ports 10000 to 20000 open on mine which works fine. You mention 10002 to 2000 - is that a typo?

    No its not a typo Webmin uses port 10000 i tried to forward 10001 but i think PF Sense doesn't allow ports forwarded to end in an odd number

    I have set it to 10000 -20000 now as i gather you think this might be causing an issue  still no go



  • Hmmm…
    The only other things I would check are the static port on the AON and SIP_Nat.conf.
    If they are correct, you have me stumped.



  • Thanks for help on this

    Hmmm…
    The only other things I would check are the static port on the AON and SIP_Nat.conf.

    So when you check static port on AON i have static port checked but no port specified is that correct ?

    SIP_Nat.conf is empty in RTP.conf i have -

    ; RTP Configuration
    ;
    [general]
    ;
    ; RTP start and RTP end configure start and end addresses
    ;
    rtpstart=10000
    rtpend=20000

    cheers



  • In sip_nat.conf you need the following lines:

    externalip=xxx.xxx.xxx.xxx
    localnet=192.168.1.0/255.255.255.0
    

    Replace the xxx.xxx with your public IP address and modify your internal subnet accordingly.



  • I should have mentioned in the newer version of Trixbox has
    sip_general_custom.conf which is used for that info as far as i know
    I have added it to SIP_NAT.conf did not make any difference

    cheers


Log in to reply