AON creating duplicate rules for OpenVPN



  • I’m running 2.0-RC1-IPv6 (i386) built on Mon Feb 28 17:13:01 EST 2011. My last gitsync was yesterday. It could be because I’m using IPv6 code but want to check first.

    See screen shots, but its creating duplicate rules. Is it suppose to do this?
    I currently have 2 WANs: WAN and VERIZON3G; 2 OpenVPNs: Remote Access and a Site2Site; 2 IPSec: Remote Access and Site2Site(IPSec is for testing and not really used)




  • It seems ok to me as source is different!



  • I added some color dots to the pic… The source is the same but repeated 2 times for each entry.



  • Rebel Alliance Developer Netgate

    The source IP is different there. Even if they are in the same subnet, the IPs on the rules are different.

    Do you have two different OpenVPN server instances?



  • I have 2 different OpenVPN Servers running. I see that it created a set of rules for 200.x and 201.x. Then its duplicating that set of rules 2 times..



  • I'm seeing duplicate rules for OpenVPN too.


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Did you switch from auto to manual, and then from manual to auto, and then back to manual again?

    It will make a new set of rules every time you do that.



  • @jimp:

    Did you switch from auto to manual, and then from manual to auto, and then back to manual again?

    It will make a new set of rules every time you do that.

    I think that is what I did… I tried again this morning and it created the same amount of rules so maybe that isn't the case. After the rules were created. I clicked Save/Apply... Deleted all the rules, Save/Apply... Click on Auto, Save/Apply... Then switch back to Manual, Save/Apply..... The same amount of rules were created again....


Log in to reply