RRD graphs for traffic an packets


  • LAYER 8 Global Moderator

    Still getting this error.

    I just ran a gitsync

    And on snap
    2.0-RC1-IPv6 (i386)
    built on Sat Mar 12 01:18:33 EST 2011

    Mar 14 15:57:04 php: /status_rrd_graph_img.php: Failed to create graph with error code 1, the error is: ERROR: Could not parse color in ''/usr/bin/nice -n20 /usr/local/bin/rrdtool graph /tmp/wan-traffic.rrd-4year.png –start 1199080800 --end 1300136222 --vertical-label "bits/sec" --color SHADEA#eeeeee --color SHADEB#eeeeee --title "hostname - WAN :: Traffic - 3 years - 1 day average" --height 200 --width 620 DEF:wan-in_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inpass:AVERAGE DEF:wan-out_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outpass:AVERAGE DEF:wan-in_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inblock:AVERAGE DEF:wan-out_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outblock:AVERAGE DEF:wan-in6_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inpass6:AVERAGE DEF:wan-out6_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outpass6:AVERAGE DEF:wan-in6_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inblock6:AVERAGE DEF:wan-out6_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outblock6:AVERAGE CDEF:"wan-in_bits_pass=wan-in_bytes_pass,8,*" CDEF:"wan-out_bi



  • 2.0-RC1-IPv6  (i386)
    Mon Mar 14 11:25:06 EDT 2011 build
    Installed around 13:00, gitsync right afterwards via auto update.

    For what it's worth, right after updating the snap & at the time of your posting I wasn't seeing any errors.

    Starting about 10 min ago (20:20 - 20:21) I now have approximately two dozen of these errors in the logs, and rrd graphs for traffic and packets are also showing the error images.

    I wasn't getting this on the builds from last week however.

    EDIT I - (20:56): just updated to the Mon Mar 14 16:59:19 EDT 2011 snap…. Same errors.
    EDIT II - (22:50): rrd graphs working again.



  • Good job, you managed to gitsync right at a time before the rrdcolors.inc from the themes was updated to include the new color.


  • LAYER 8 Global Moderator

    Ok I just updated to the latest snap

    2.0-RC1-IPv6 (i386)
    built on Mon Mar 14 21:14:15 EDT 2011

    Ran gitsync, turned off rrd system waited a couple of minutes and turned it back on and still getting this error..  But system and quality and everything work.. What do I need to do to get these working again?

    Mar 15 08:22:14 php: /status_rrd_graph_img.php: Failed to create graph with error code 1, the error is: ERROR: Could not parse color in ''/usr/bin/nice -n20 /usr/local/bin/rrdtool graph /tmp/wan-traffic.rrd-4year.png –start 1199080800 --end 1300195333 --vertical-label "bits/sec" --color SHADEA#eeeeee --color SHADEB#eeeeee --title "hostname - WAN :: Traffic - 3 years - 1 day average" --height 200 --width 620 DEF:wan-in_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inpass:AVERAGE DEF:wan-out_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outpass:AVERAGE DEF:wan-in_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inblock:AVERAGE DEF:wan-out_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outblock:AVERAGE DEF:wan-in6_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inpass6:AVERAGE DEF:wan-out6_bytes_pass=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outpass6:AVERAGE DEF:wan-in6_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:inblock6:AVERAGE DEF:wan-out6_bytes_block=/var/db/rrd/wan-traffic.rrd:outblock6:AVERAGE CDEF:"wan-in_bits_pass=wan-in_bytes_pass,8,*" CDEF:"wan-out_bi



  • which theme?



  • pfsense_ng here


  • LAYER 8 Global Moderator

    Let me try that theme, I tried a few others.

    Ok it works on that theme, but not on nervecenter, codered, metallic, pfsense-pulldown, pfsense or the-wall, it only seems to work on the pfsense_ng theme ;)



  • I can confirm… same behavior here.



  • fix in git



  • sweet! will try it now. thanks.

    EDIT: Updated & tested all themes… that seems to have done the trick for me! Thank you.


  • LAYER 8 Global Moderator

    Ok hmmmm – the graph is there now on my nervecenter theme, but the traffic and packets graphs have no data??

    Ok stopped and restarted RRD backend in the settings, and now they seem to be showing up again.

    THANKS!!!



  • 2.0-RC1-IPv6 (i386)
    built on Tue Mar 15 13:14:13 EDT 2011

    Not entirely sure if this is an IPv6 thing or just an RC2 thing… searched a bit but didnt find anything on it over in that forum.

    Since last Thursday, i'm not sowing any wan-out data (IPv6 or 4) in my rrd traffic or packets graphs. Nothing sticking out at me in the logs either. Anyone else seeing this?


Locked