PF 2-RC2 PPTP(DHCP)+OpenVPN+Squid



  • i have PF 2-RC2 i386 build 25 may 2011
    connect to provider via pptp(dhcp) and connect to office via openvpn client, PF works good, but squid not.
    seem's like pf don't know about Squid rules - i receive auth dialog from squid only when add rules for Lan subnet to port 3128.
    if i type pfctl -d in console PF when squid work, but nat go down  :(
    if i change WAN from PPTP to Static Squid works good without trouble
    in  /tmp/rules.debug i don't see anything about squid

    p/s/ Sorry for my not good english



  • in PF 2-RC3 PPPoE+OpenVPN+Squid i have same problem.
    seem like PF don't undestand allias for LanAddress and LanSubnet in Rules.
    If i made little changes in LAN customs and save - works fine until reboot.
    if i change LanAddress and LanSubnet in Rules to LAN ip and LANSubnet ip - if works forever



  • also in systen log

    Sep 6 10:56:52	php: : Reloading Squid for configuration sync
    Sep 6 10:56:56	check_reload_status: Reloading filter
    Sep 6 10:56:59	php: : Not calling package sync code for dependency squidcache of squid because some include files are missing.
    Sep 6 10:57:00	php: : Not calling package sync code for dependency squidnac of squid because some include files are missing.
    Sep 6 10:57:02	php: : Not calling package sync code for dependency squid of squid because some include files are missing.
    Sep 6 10:57:03	php: : Not calling package sync code for dependency squidtraffic of squid because some include files are missing.
    Sep 6 10:57:03	php: : Not calling package sync code for dependency squidupstream of squid because some include files are missing.
    

    if i disable OpenVPN all fine


Log in to reply