Wizards in 2.0 rc3 having issues?



  • I tried to run traffic_shaper_wizard_multi_lan.xml

    Put in 2 lan connections, used hfsc for upload.  Marked 10megabit upload,  55 megabit download.  used HFSC on both interfaces for download. Skipped VOIP page, enabled penalty box for 192.168.1.250 at 10%,    skipped the p2p page,  raised bnet, xbox 360, CoD..      set various normal/high/low priorities for different network protocols.. hit finish.

    Spawns this error:

    There were error(s) loading the rules: /tmp/rules.debug:150: direction must be explicit with rules that specify routing/tmp/rules.debug:151: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:152: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:153: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:154: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:155: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:156: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:157: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:158: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:159: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:160: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:161: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:162: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:163: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:164: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:165: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:166: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:167: direction must be explicit with rules that specify routing /tmp/rules.debug:168: direction must be explicit with rules that specify routing pfctl: Syntax error in config file: pf rules not loaded - The line in question reads [150]: match on { em1 } reply-to ( em1 X.X.X.X ) from any to any queue (qOthersLow) label "USER_RULE: Penalty Box" …

    An example from the debug, like line 155:

    match    on {  em1  } reply-to ( em1 X.X.X.X )  proto tcp  from any to any port 3074  queue (qGames,qACK)  label "USER_RULE: m_Game xbox360-3 outbound"

    I hit reload filter, same errors.  Perhaps I'm missing something super obvious?



  • Check latest snapshots.



  • @ermal:

    Check latest snapshots.

    Cool, I'm running Sunday July 24th snapshot, will update.


Locked