Nanobsd pppoe problem.



  • hi pfguys, i have a problem with pppoe in wan. it disconect random and cant reconect, log in ppp

    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial –> Starting
    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Sep 28 00:05:01 ppp: web: web is not running
    Sep 28 00:05:01 ppp: waiting for process 62435 to die…
    Sep 28 00:05:01 ppp: process 62435 terminated
    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Sep 28 00:05:01 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: state change Closed –> Initial
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: state change Stopped –> Closed
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: Close event
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] Link: giving up after 24 reconnection attempts
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] PPPoE: connection closed
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: LayerFinish
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: state change Stopping –> Stopped
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: rec'd Terminate Ack #3 (Stopping)
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] rec'd proto IPCP during terminate phase
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: LayerDown
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: SendTerminateReq #3
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: state change Opened –> Stopping
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: parameter negotiation failed
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] link did not validate in bundle
    Sep 28 00:04:59 ppp: Shutdown sequence in progress, BundJoin() denied
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] LCP: authorization successful
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan_link0] PAP: rec'd ACK #1 len: 5
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan] IPCP: Close event
    Sep 28 00:04:59 ppp: [wan] IFACE: Close event
    Sep 28 00:04:59 ppp: caught fatal signal term

    if i powerdown and powerup router in bridge mode, pppoe can reconect.
    only happend in nanobsd version, i run for weeks hdd version without problem and hardware is same.

    i use pfsense 2.0 nanobsd
                                                                              |–----  PFSENSE -----------

    cloud ---------router in bridge mode----------wan iface/pppoe                        lan iface ------------- [][][][][][] switch
                                                                                                                opt1 iface ---------- [][][][][][][] switch

    how can i resolve this?

    regards.


Locked