Ip Log İmzalayıcı Sorunu
-
bundan sonra yapılacak bişi yok. ip log programından imzalanması için ayarı dosya değiştiğinde dersen daha ii olur ne zaman dosya değişirse ozaman imzalar imzaladıktan sonra imzalanan doyayı programda görürsün zaten. olduğuna sevindim.
Hocam Dosya eklendiğinde yi seçtim.Daha evvel gelen log dosyalarında hep aynı bilgiler geliyor aşağıdaki gibi ancak benim sistemde bu ip numaraları yok burdaki mantık nedir.Yardımların için çok teşekkür ederim.
192.168.9.245 2011/11/12-08:15:42 2011/11/12-08:51:03 00:1e:ec:9c:3a:03
192.168.9.190 2011/11/14-15:03:45 2011/11/14-15:13:09 78:2b:cb:e1:7a:28
192.168.9.244 2011/11/25-09:31:58 2011/11/25-11:31:58 00:09:6b:c0:94:c2 -
bu ip nuraları derken sistemde sadece 3 makina mı var yoksa eklemiş olduğun resimdeki ip numaralı bilgisayar mı yok sistemde. eğer dağıtıcı kullanıyorsan onlara veriyor olabilir bu ip numaralarını.
-
bu ip nuraları derken sistemde sadece 3 makina mı var yoksa eklemiş olduğun resimdeki ip numaralı bilgisayar mı yok sistemde. eğer dağıtıcı kullanıyorsan onlara veriyor olabilir bu ip numaralarını.
sistemde toplamda 3 makine var dağıtıcı kullanmıyoruz.daha evvel 192.168.9.190 ip yi kullamıştım belki o olabilir ama şimdiki gelen loglarda aşağıdaki ip numaraları gelmesi gerekmiyormu.
192.168.9.1 Pfsense
192.168.9.2 client
192.168.9.3 client -
evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.
-
evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.
Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.
-
Mehaba arkadaşlar oldukça güzel bir paylaşım olmuş, gerekli ayarlamaları yapıp logları alıyorum ancak birşey gözüme takıldı DHCP tarafından dagıtılın dinamik ipleri log'luyor Statik ip kesinlikle log'lamıyor bunun için bir düzeltme uygulamak mümkünmü? Statik dinamik ne varsa loglanmasını sağlamam gerek
-
Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.
Hocam uzun uğraşlardan sonra şu an normal çalışıyor.Bir çok şey denedim olmadı en sonunda senin adım adım yazdığın maddeleri (kopyaladığım dosyaları kaldırıp) yeniden yapınca sorun çözüldü.Çok teşekkür ederim.
-
Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.
awk: can't open file /sbin/dhcptibduzenle.sh
source line number 1 source file /sbin/dhcptibduzenle.sh
context is<<<
creating lame upcase table
creating lame lowcase table
Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
Anonymous login successful
tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME -
Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.
context is<<<
Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
Anonymous login successful
tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAMEBu sorunu bende kurarken almıştım.Log kayıtlarını tutan pc deki paylaşım ve güvenlik izin ayarlarını iyice kontrol et.başka bir pc den log tutan pc ye ağ üzerinden erişebildiğine bak.
-
Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.
-
Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.
windows üzerinden yapmanız gerekiyor. pfsense üzerinden benim yazdığım adımları aynı şekilde uygularsanız bi sorun çıkmaması lazım. Uygularken takıldığınız bi yer olursa yardımcı olurum.
-
Şimdi de şu sorunu verdi.
context is
>>> <<<
session setup failed: SUCCESS - 0sorun nedir anlamadım. Msnden yazışabilirmiyiz hocam.
-
linux programlama sitesindeki dosyayı kaldırmışlar sanırım.
Mail atabilirmisiniz ? -
arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum daha dogrusu siteye uyelik yapamıyorum her yolu denedim ama yok uyelik olmuyor
elinizde varsa diag_logs_settings.php linki paylaşırmısınız yada mail yolu ile atarmısnız
teşekkürlerburakk-akdeniz@hotmail.com
-
mail attım dostum
-
**arkadaşlar ben herşeyi süper şekilde yaptım. ama attığı log dosyalarında hiçbirşey yok.
sistemimde kurulu paketler bunlar. squid ,squidguard,lightsquid ,captive portal kurulu.
paylaşım verdiğim dosyanın içerisine atıyor ama txt dosyaları bomboş.
log için ayrı bir ayarmı var acaba.**
-
Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
iyi günler.
oktayg@hotmail.com -
Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
iyi günler.
oktayg@hotmail.comNuman Hocam Teşekkür Ettim Mail İçin
Oktay hocam maili attım bilgine.
-
mail yerine herkesin ulaşabileceği bir yere ya da depoya koyup linkini paylaşırsanız daha faydalı olur.
-
/sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu çalıştırınca aşağıdaki hatayı veriyor.
pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.1-release/Latest/samba34-smbclient.tbz > bu paketide kurdum.
PFsense 2.0 sürüm var./libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libexecinfo.so.1" not found, required by "smbclient"