Pfsense facebook videoları yasaklama yardımı..
-
Merhabalar tüm arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim,
Nacizane bir sorum olacak 40 pc lik bir ağ da pfsense kullanmaya başladım şu an test ediyorum açıkcası.
Black list sayesinde hemen hemen bütün video kanallarını yasakladım ancak facebook'u yasaklamadan içeriğindeki videoların görüntülenmesini nasıl engellerim? ???
Bu konuda yardımcı olan arkadaşımız olursa sevinirim. -
ayni sorun bendede var arkadasim videolarda tam anlamı ile engelleme yapmiyor bende uzanti olarak engelliyorum fakat bu sefer komle engelli uyarsı alıyorlar.. var ise yapan arkadaslar zaten birsekilde burda paylasim yapacaklardir.. tşkler simdiden
-
Biraz ilerleme kaydettim gibi aslında
Proxy filter SquidGuard: Target categories: Edit altına bi rule oluşturdum ve;
.flv|.mpeg|.mpeg4|.wmv|.mp3|.avi|.swf|.mp4|.swf
satırındakileri yazdım bu liste genişletilebilir bu arada dolayısıyla videoların gösterilmemesinde biraz ilerledik ;D
Tam anlamıyla ben bu işi yaptım çatır çatır çalışıyo diyen arkadaşları bekliyoruz.
İyi çalışmalar. -
ewt manuel olarak bu sekilde oluyor . ancak ozamanda sayfayı komple engelliyor .:)
-
Yöntem kolay aslında;
engellemeyi facebook'a değil video uzantılarına yapman lazım. Ben sorunu bu şekilde aştım, böylelikle kullanıcılar facebooka girebiliyor mesaj yazıp okuyabiliyor ancak videoları açımıyorlar. Nasıl mı?
Proxy filter squit quart - Destiations sekmeside; Expressions a aşağıdaki vide uzantılarını aynen kopyala:
.wmv|.mp3|.avi|.divx|.mpeg|.mov|.flv|.swf|.mpeg|.mpg|.fla|.mp4|.asfburaya yazakuzantilar gibi bi isim verdikten sonra. blackliste eklenecektir. Gerisi kolay.
-
evet bu şekide şimdilik çözdüm gibi teşekkürler iyi çalışmalar. ;)
-
Yöntem kolay aslında;
engellemeyi facebook'a değil video uzantılarına yapman lazım. Ben sorunu bu şekilde aştım, böylelikle kullanıcılar facebooka girebiliyor mesaj yazıp okuyabiliyor ancak videoları açımıyorlar. Nasıl mı?
Proxy filter squit quart - Destiations sekmeside; Expressions a aşağıdaki vide uzantılarını aynen kopyala:
.wmv|.mp3|.avi|.divx|.mpeg|.mov|.flv|.swf|.mpeg|.mpg|.fla|.mp4|.asfburaya yazakuzantilar gibi bi isim verdikten sonra. blackliste eklenecektir. Gerisi kolay.
Konuyu şimdi gördüm.Bende aynısını yazacaktım sizlere ama çözüm bulunmuş. Bende 1 aydır böyle yapıyorum ve sağlıklı çalışıyor.
-
Yöntem kolay aslında;
Konuyu şimdi gördüm.Bende aynısını yazacaktım sizlere ama çözüm bulunmuş. Bende 1 aydır böyle yapıyorum ve sağlıklı çalışıyor.
Yalnız bu çözüm, sadece url'sinde bahsi geçen uzantıları bloklar. Muhtemelen youtube videolarını bloklamıyor olmalı. Bir deneyip sonucu paylaşır mısınız ?
-
evet aynen url de uzantı göremeyince videoyu oynatıyor bende balcklist den video,webtv v.s kapatıyorum dolayısıyla facebook taki videolar oynamıyor(youtube dahil)zaten amacım da tüm video lara ulaşımı engellemek.Facebook ta gezebiliyorlar çalışanlar fakat videoları açamıyorlar internetim daha stabil hale geldi.
-
Layer 7. Uygulama tabanlı flitreleme yapın, yani http videolarina, limit koyabilirsiniz.
-
Tabi harici olarak proxy kullanırsa kullanıcılar o zaman otomatikman yönlendiriceği proxy üzerine yönleneceğinden videoları yine izleyebilirler. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar, -
blocklist olarak shalla yı kullanıyorum.video webtv vb başlıkları engelledim.facebook açılıyor ama kullanıcılar video izleyemiyorlar.şimdilik :)
-
Bunu yaparken bazı sitelerde sorun yaşayabilirsiniz |.swf| bunu kaldırmanız gerekmekte.