5651 kanun (TIB) Pf Sense RC2.0.1 log ayar sayfası (yeni dizayn)
-
Arkadaslar
Static IP ler icin bir cozum yok mu yaw? Zaten en gerekli sey da budur.
-
Arkadaslar
Static IP ler icin bir cozum yok mu yaw? Zaten en gerekli sey da budur.
var
içinde static ip ve MAC adreslerinin bulunduğu bir text dosya oluşturup onu imzalattırmak.Saygılar,
-
ARKADAŞLAR ELİNDE OLAN BİR ARKADAŞ ŞU YENİ DİZAYN AYARLARINI PAYLAŞSIN ÇOK ACİL LAZIM….
-
Arkadaşlar Pfsense 2.0 üzerinde log tutacağım ama log ayar dosyalarını nette bulamıyorum yada kırık linkler den indiremiyorum.
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.. -
Merak ettiğim bir şey var 5651 sayılı yasa sadece DHCP sunucusunun loglarının tutulmasından bahsediyor. Ayrıca client makinalarda zorla dhcp kullancaksınız da demiyor.
Bilgisayardan birinin ip adresini elimizle yazarsak DHCP Sunucusundan ip almaya çalışmaz. DHCP loglarındanda gözükmez. Bu durum hakkında her hangi bir şey okumuş olan var mı yasanın kenarında köşesinde ya da yenilenmiş bir halinde falan?
Firewall loglarınıda saklamak lazım Ip adresini eliyle vermiş birinin ne zaman nereye girdiğinin kaydını tutmak için.Bir sorun çıktığında DHCP yi tuttunuz da, Firewall logunu niye tutmadınız diye problem çıkartmazlar umarım Devlet Amcalar.
Benim asıl istediğim PfSense'in kendi tuttuğu logların süresini uzatmak. Ne kadar süreyle saklıyor bütün logları, her hangi bi rotasyon yapıyoru mu bilen var mı?
filter.log 512kb olduktan sonra daha fazla büyümüyor gibime geldi.Böyle bir meziyeti yoksa Remote Syslog Server ı kullanıp sistemdeki bir linux makinaya yönlendireceğim logları. Linuxun log rotasyon ayarını yapmak kolay bir şey zira.
-
tib ayar sayfasını dosya upload sitelerine gönderebilir misiniz?
linuxprogramlama.com üyelik bir türlü aktifleşmedi. -
source line number 1 source file /sbin/dhcptibduzenle.sh
context is
>>> <<<
Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Domain=[XP] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
putting file dhcplog-20120811-031725.txt as \dhcplog-20120811-031725.txt (0.0 kb/s) (average 0.0 kb/s)bu hatayı verip loğlar boş gelmekte
çözümü varmı? -
Merhaba arkadaşlar vmware ye kurulum yaptım pfsense ve windows7 olarak fakat vwmare deki windows 7 yi bir türlü internete çıkartamadım çıkartamadğım içinde log atamıyor yardımcı olurmusnuz ?
İnternet sorunu çözüldü teşekkürler şimdi kuruluma geçiyorum inş olur.
-
Arkadaşlar merhabalar log alıyorum hatayıda şu yüzden almışım log alacağım makinaya kullanıcı şifresi koymamıştım bu yüzden log atmıyormuş bilginize..
Ayrıca birşey sormak istiyorum, girilen site isimleri çıkmıyormu bu log dosyasında ?
-
Dosyalara ulaşmakta zorlanan arkadaşlar buradan ulaşabilirsiniz hazırlayan arkadaşa tekrar teşekkürler.
https://www.box.com/s/9a84k9ryf2k706fny3fs -
mkdir: /var/mountsamba: File exists
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libz.so.6" not found, required by "smbclient"bu hatanın sebebi nedir arkadaşlar ?
benden başka yazanıda görmedim bunu nettede araştırdım ama bulamadım bununla ilgili bişi yardımcı olursanız sevinirim -
sambanın son sürümünü kurarken verdiği hata…
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
Fetching ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz... Done.
pkg_add: warning: package 'samba36-smbclient-3.6.7' requires 'pkgconf-0.8.7_2', but 'pkgconf-0.8.8' is installed
pkg_add: warning: package 'samba36-smbclient-3.6.7' requires 'libiconv-1.14', but 'libiconv-1.13.1_1' is installedbu da bendeki kurulu olan package'ler
bsdinstaller-2.0.2011.1212 BSD Installer mega-package
gettext-0.18.1.1 GNU gettext package
grub-0.97_4 GRand Unified Bootloader
libexecinfo-1.1_3 A library for inspecting program's backtrace
libiconv-1.13.1_1 A character set conversion library
pkgconf-0.8.8 pkg-config compatible utility which does not depend on glib
python27-2.7.3_3 An interpreted object-oriented programming language
talloc-2.0.7 Hierarchical pool based memory allocator
tdb-1.2.9,1 Trivial Databasebu da pfsense sürümüm
2.0.1-RELEASE (i386)
FreeBSD 8.1-RELEASE-p6konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin herkese forumda çok araştırdım ama bişi bulamadım :(
-
/sbin/dhcplistcronsmb.sh yazınca
Command not found. hatası veriyor. ve logları atmıyor. sebebi nedir. işlem basamaklarını birebir yaptım. video anlatımından da yaptım. ama aynı hatayı vermeye devam ediyor. usb diske kayıt edermi diye web arayüzden kayıt yeri olarak usbyi seçtim ama nafile. USB ye kayıt yapsa benim için saha iyi olur aslında. bunu nasıl yapacağımı da bilmedim. yardımlarınıza ihtiyacım var. -
pfsense 2.0 ve 2.0.1 kullanıyorsan freeBSD 8 kullanıyorsun
kurduğun sambayı kaldır,
#pkg_add –r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
bu komutu ver.
kurulum bittikten sonra
#exit
tekrar 8 ile shell gir
#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh çalıştır. hala hata alıyorsan vidodaki birşeyi eksik yapıyorsun.
-
/sbin/dhcplistcronsmb.sh yazınca
Command not found. hatası veriyor. ve logları atmıyor. sebebi nedir. işlem basamaklarını birebir yaptım. video anlatımından da yaptım. ama aynı hatayı vermeye devam ediyor. usb diske kayıt edermi diye web arayüzden kayıt yeri olarak usbyi seçtim ama nafile. USB ye kayıt yapsa benim için saha iyi olur aslında. bunu nasıl yapacağımı da bilmedim. yardımlarınıza ihtiyacım var.#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh bunu dene ve smbclient kurulduğuna dikkat et.
-
#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh
komutunu çalıştırdı ama şöyle bir hata verdi. komple çıkan yazıyı aktarıyorum
creating lame upcase table
creating lame lowcase table
domain=[OGRETMEN-PC] OS=[Windows Vista (TM) Business 6002 Service PAck2] Server=[Windows Vista (TM) Business 6,0]
dhcplog-20121114-202240 doen not exist
cd:can't cd to..şeklinde bir mesaj verdi ve loglar windows olan klasörüme düşmedi.
-
#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh
komutunu çalıştırdı ama şöyle bir hata verdi. komple çıkan yazıyı aktarıyorum
creating lame upcase table
creating lame lowcase table
domain=[OGRETMEN-PC] OS=[Windows Vista (TM) Business 6002 Service PAck2] Server=[Windows Vista (TM) Business 6,0]
dhcplog-20121114-202240 doen not exist
cd:can't cd to..şeklinde bir mesaj verdi ve loglar windows olan klasörüme düşmedi.
smbclient kurulumu yaparken verdiğin komutu ve pfsense sürümünü yazarsan oralara bir bakalım.
winscp 0755 olayına dikkat edersen sorun burada da olabilir.
-
komple sistemi formatladım tekrar pfsense 2.0.1 kurdum.
işlem basamaklarını bir bir yaptım.
sadece samba kurulumda sizin en son yazdığınız linkten yaptım
şu komutu yazdım onun için
#pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.6.tbz
yazdım.
paketten kurulanlar şu şekilde;
samba36-smbclient-3.6.7.tbz….done
pkgconf-0.8.8.tbz....done
libexecinfo-1.1_3.tbz.....done
python27-2.7.3_3.tbz....done
pkg_add: warning: packages 'phthon27-2.7.3_3' requires 'libiconv-1.14' but 'libiconv-1.13.1_1' is installedextra dependencies:
bsddb
gdbm
sqlite3
tkinter
install them as needed.
tdb-1.29,1.tbz....done
warning pakage tdb-1.2.9,1 requires libconv-1.12 but libconv-1.13.1_1 is installed
talloc-2.0.7.tbz.... done
warning package talloc-2.0.7 require libconv-1.14 but libconv-13.1_1 is insatlled
pkg_add: warning package samba36-smbclient-3.6.7 requres libconv-1.14 but libconv-13.1_1 is installedbu libconv-1.14 yüklemem lazım galiba önce. ben ayrı bir makinede kuruduğum için komple yazan mesajı buraya aktardım.
yardımlarınız için teşekkür ederimpkg_info yapıp yüklü olan paketler listesinde yazanlar ise şunlar;
gettext-0.18.1.1
grub-0.97_4
libexecinfo-1.1_3
libconv-1.13.1_1
pkgconf-0.8.8
python27-2.7.3_3
samba36-smbclient-3.6.7
talloc-2.0.7
tdb-1.2.9,1 -
bu şekilde kurulduktan sonra #sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh konutunu verdinizmi?, hata ne veriyor şuanda.
smbclient çalışıyormu diye bi test edelim.
#cd /sbin/
#smbclient \\windows paylaşım IP\log -U kullanıcı adı%"şifre" -W -N -c "prompt; put dhcplistcronsmb.sh"
windows paylaşım IP, paylaşıma açtığın pc nin IP adresi
kullanıcı adı, paylaşıma açtığın pc nin kullanıcı adı
şifre, paylaşıma açtığın pc nin şifresikomuttan sonra paylaşıma açtığın bilgisayarda, paylaştırılmış log klasöründe dhcplistcronsmb.sh olması gerek, varsa smbclient kurulmuş demektir.
-
çok mesai harcadım olmuyor. sebebini de anlayamadım.