Ubound install hangs and leave web configuration page hang too.



  • I install This evening Ubound to replace dns forwarder with a better solution but the module install screen hangs at 37% and request sent from same machine or any other are not beight answered, it exchange Certificates (its on 443 port) and no response.

    My pfsense is 2.0.0 x86

    any idea to resurect web interface, I already try the option from ssh console without lucky.
    all appears to work, the problem appear to be only about the web configurator service.

    I have lot of process inetd but they are like zombies, no one answer
    any idea?

    After lunch, come back to work and try to restart web interface from console by running the rc.d script: /etc/rc.restart_webgui
    And web interface come back to life.
    I saw that Package appear at packages as installed, I thounght that install should be partial or broken and tryed to reinstall.
    The problem appears again and this time y copied all to paste here:

    –---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Removing Unbound components...
    Tabs items... done.
    Menu items... done.
    Services... done.
    Loading package instructions...
    Include file unbound.inc could not be found for inclusion.
    Deinstall commands...
    Not executing custom deinstall hook because an include is missing.
    Removing package instructions...done.
    Auxiliary files... done.
    Package XML... done.
    Configuration... done.
    Beginning package installation for Unbound...
    Downloading package configuration file... done.
    Saving updated package information... done.
    Downloading Unbound and its dependencies...
    Checking for package installation...
    Downloading http://files.pfsense.org/packages/8/All/unbound-1.4.14.tbz ... 35%

    If i run at pfsense a netstat|grep pfsense no lines are returned so download is finished and the package install is breacking at another point.

    and you can wait endlessly, the web interface is hang
    this time /etc/rc.restart_webgui is doing nothing, I will wait some time and try again

    any idea???
    I used
    this commands to kill pending process of web interfaz:
    killall -9 php
    killall -9 lighttpd
    ans start web interface again:
    /etc/rc.restart_webgui

    Im not going to try again, i just hope this could be usefull to author to fix some bug that is fucking the install.
    uninstalling hangs too, here is the log:
    Backing up libraries...
    Removing package...
    Starting package deletion for unbound-1.4.14...done.
    Starting package deletion for ldns-1.6.11...done.
    Starting package deletion for expat-2.0.1_2...done.
    Starting package deletion for libevent-1.4.14b_2...done.
    Removing Unbound components...
    Tabs items... done.
    Menu items... done.
    Services... done.
    Loading package instructions...
    Include file unbound.inc could not be found for inclusion.
    Deinstall commands...
    Not executing custom deinstall hook because an include is missing.
    Removing package instructions...done.
    Auxiliary files... done.
    Package XML... done.
    Configuration... done.
    Cleaning up...
    [and here it hangs]


Log in to reply