5651 Log tutma sesli video anlatımı
-
bu işte güzel oldu teşekkür ederim dostum ;)
-
emekleriniz için çok teşekkürler
-
bu güzel bereketli paylaşımın için teşekkürler :)
-
**Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
keşke zamanım olsada daha fazla yardımcı olabilecek videolar anlatabilsem…
Mesajlarınızı için ben sizlere teşekkür ederim arkadaşlar. iyi günlerde kullanınız...**
-
Konu çok önemli ve pek çok kişiye-firmaya faydası olacağından, bir süre en üstte tutulan konular arasına alındı.
-
merhaba arkadaşlar.
..
Süper bir anlatım olmus degerli kardeşim. Rabbim güç kuvvet versin zihninize.
-
sambanın son sürümü arkadaşlar…
http://www.samba.org/samba/ftp/stable/samba-3.6.5.tar.gz -
http://ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-3.6.5.tbz
**alternatif link.
Paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkürler…**
-
bu komutta hata alıyorum yardım edebilirmisiniz
cp /usr/local/etc/smb-client.conf.sample /usr/local/etc/smb-client.conf
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directory -
Selamlar,
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directorypfSense "/usr/local/etc/smb-client.conf.sample" dosyasını bulamadığından şikayet etmiş.
Samba paketinin doğru bir şekilde kurulduğundan emin olun.Saygılarımla…
-
Selam,
Birde kurulumunuz 32 bit mi 64 bit midir?
Sevgilerle,
SGTR -
kurmadan önce bir şey aklıma takıldı… ip leri pfsense dağıtmıyorsa bu engel teşkil eder mi?
-
herşeyi adım adım yaptım
/sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu girdiğimde bu hatayı aldım ve loglar düşmedi.. ip leri pfsense dağıtmıyor ve domain yapısı var..
[2.0.1-RELEASE][admin@pfsense.vega.local]/root(2): /sbin/dhcplistcronsmb.sh
Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Anonymous login successful
Domain=[VEGA] OS=[Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server=[Windows Server 2003 5.2]
tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED -
domain kısmını boş bıraktım sorun yapmadı ama sonuçta domain yapısı var..
-
samba clienti yeniden kurdum artık hata almıyorum.. fakat simdide loglar hep bos geliyor..pfsense baglı olan 1 cihaz var static ip verilmiş..dhcp de ip olmadıgından kaynaklanıyor olabilirmi ?
Selamlar,
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directorypfSense "/usr/local/etc/smb-client.conf.sample" dosyasını bulamadığından şikayet etmiş.
-
evet dhcp den ip almadıgı icinmiş :)
samba clienti yeniden kurdum artık hata almıyorum.. fakat simdide loglar hep bos geliyor..pfsense baglı olan 1 cihaz var static ip verilmiş..dhcp de ip olmadıgından kaynaklanıyor olabilirmi ?
Selamlar,
-
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU YENİ AYAR DOSYASINI NERDEN BULABLİRİM HİÇ BİYERDE YOK LÜTFEN BİRİ BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRMİ FORUMA ÜYE OLMAYA ÇALIŞOYORUM AMA ÜYE KABUL ETMİYOR BAŞKA NERDEN İNDEREBİLİRİM
-
Video baya başarılı olmuş elinize sağlık.
Video da smb-client.conf.sample dosyası üzerinde değişiklik yapmışsınız ama sonra onu smb-client.conf dosyasıyla değiştirmemişsiniz. Bu şekilde bir etkisi olmaması lazım.
.sample dosyasını değil .conf dosyasınız okuyarak çalışıyor olması lazım sambanın eğer FreeBSD de bir enteresanlık söz konusu değil ve sambaya .sample ı okuyarak başla denmemişsse. Linuxlarda bu böyledir.Ssample adı üstünde örnek dosyadır. O dosyayı kendi isteğinize göre değiştirip .conf ile değiştirir ya da smb.conf diye kaydedersiniz. PfSense ya da FreeBSD .sample ı okumuyordur diye düşünüyorum.
Ayrıca sambanın servisini yeniden başlatmak, sistemi yeniden başlatmaktan daha mantıklı. Windows kullanmaktan kaynaklanan bir alışkanlık sanırım bu bütün sistemi yeniden başlatma olayı.
shell den "/usr/local/etc/rc.d/samba restart" komutunuz yazmanız yeterli olsa gerek sambayı yeniden başlatma için.
Ya da tabi sizin kurduğunuz paket başka bir yere koyuyor olabilir bu scripti.
Ben ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/Latest/samba36.tbz yi kurdum dosyaları yukarıdaki klasöre yerleştirdi.Edit: PfSense de "onerestart" parametresi kullanılıyormuş restart yerine.
"ps ax | grep smbd" yazarsanız da çalışıp çalışmadığını çalıştıysa hangi configürasyon dosyasını okuyarak çalıştığını görebiliyor olmanız lazım. Aşağıdaki gibi bir çıktı verir
2265 ?? Is 0:00.07 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf
2732 ?? I 0:00.00 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf -
çok teşekkürler…
-
merhaba arkadaşlar.
Elimden geldiğince dilimin döndüğünce anlattım. yanlışım varsa şimdiden özür dilerim.
yeni başlayan arkadaşlar için uzun uzun anlattım.çok uzun olmuş diyebilirsiniz.bilmeyen arkadaşlar için umarım kaynak olur…
kurulum yönergesi ektedir.
Not: Arkadaşlar videoları HD olarak izlerseniz yazıları okuyabilirsiniz…
http://youtu.be/dfUBrFCwre4 part 1
http://youtu.be/WDG1FXzAVSE part 2
Merhabalar nmnoztrk;
Öncelikle videonuz çok güzel olmuş yeni başlayanlara cidden çok yararlı olacabileceğini düşünüyorum. Ellerinize kollarınıza, emeğinize sağlık… Benim bir sorum olacaktı, bu soruyu yaklaşık 1hafta önce bir pfsense-tr formunda paylaştım ancak cevap geriye dönmedi. Dolayısıyla bu konuda burada deneyimli birileri olacagina siddetle inancım konuyu buraya taşımama neden oldu.
SORU:
pfSense 2.0.1 yüklü makinada 3subnet var(sırayla WAN / LAN / Wireless). LAN subnetinde dinamik ve statik ip li kullanıcılar, Wireless subnetinde ise dinamik ip li kullanıcılar mevcut. Loglara baktığımda sadece Wireless subnetinden dinamik ip alan kullanıcıların loglarını görmekteyim. Ne LAN statik ip alan kullanıcıları nede LAN dinamik ip alan kullanıcıları görebilmekteyim.Araştırmalarımda bazı dosyalar buldum(/var/db/dhclient.leases.vr0 ve /var/db/dhclient.leases.vr1). Ancak yinede bu dosyalardan istediğim bilgiye ulaşamadım(Aynı anda "LAN statik tanımlı kullanıcılar, LAN dinamik ip alan kullanıcılar ve Wireless dinamikl ip alan Kullanıcıların" kayıt altına alınması).
ilgili kayıtlara nereden ulaşır ve kayıt altına alabiliriz?
Saygılar,