5651 Log tutma sesli video anlatımı
-
Sn. Noman Öztürk,
Merhaba arkadasım öncellikle eline ve emeğine sağlık çok güzel,anlaşılı ve çok yarayışlı bir paylaşım yapmışın.. Ben daha önce hiç log tutma işlemi yapmadım ama anlattığın video ve bilgiler sayesinde başarılı olacağıma inanıyorum Allah razı olsun teşekkürler :)
-
ne yaptıysam /sbin/dhcplistcronsmb.sh komuttaki o hatayı çözemedim.sürekli böyle bi dosya yok diyo dosya orda
/sbin/dhcplistcronsmb.sh: Command not found.arkadaşlar sh dosyalarının içinde komutlar vardır command not found hatası alıyorsanız
bahsedilen sh dosyası içindeki bir hatalı söz diziminden dolayı alıyorsunuz..o hata sh dosyası bulunamadığından değil.. chmod lara dikkat edin en ufak ., hatalarında command not hatası alırsınız
-
Usta ellerine sağlık çok anlaşılır bir anlatım olmuş paylaşım için teşekkür ederim öncelikle.
Benim bir sorun olacak işlem basamaklarını aynen uyguladığım halde /sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu verip log almam gerekirken şu şekilde bir mesaj çıkıyor /sbin/dhcplistcronsmb.sh:Command not found. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. -
iyi de bu kadar çabanın sonunda windows'a gönderip imza atıyorsak pfsense kullanmaya ne gerek var? biraz saçma değil mi? ufak bir vbscript ve schedule ile windows dhcp server'ı kullanalım o halde? hm? avantajı ne ki bunun?
-
Numan Hocam Merhaba kurulum için gerekli dosyalaro forum.pfsense.org / linuxprogramlama.com'dan temin edemedim yardımcı olurmusunuz şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler.
-
indirme linkini bulamadım Link verecek arkadaş varmı?
-
Türkçe kullanımına dikkat edelim @Ekrem
http://adf.ly/JvbYc
Eski bir loglama programıdır daha yeni çıkanları tavsiye ederim. (forumda ararsanız bulursunuz sabit başlıklarda tarih sırasına göre mevcut.)
-
merhaba,
kılavuzdaki tüm herşeyi yaptım ve videoyu izleyerekde yaptım fakat son olarak /sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu çalıştırdıgımda hata veriyor ve paylaştırdıgım log dosyasına kayıt atmıyor.
-
Arkadaşlar bu anlatıklarınız Http için geçerli Https Loglarını tutmadıgından 5651 yasasını tam olara kyerine getiremiyor. https loglarının tutmanın bir yolu varsa çok iyi olur.
-
Merhaba Arkadaşlar
Benim pfsense versionum 2.0.2 ve ben bu işlemi bu versiona yaptım malesef çalışmıyor bu işlemimi 2.0.2 versionunda çalıştırmak mümkünü -
-
Videoyu hazirlayanlara tesekkürler, cok güzel bir çalışma.
ancak videodaki dosyalari bulamadim bir türlü, mail atabilirmisiniz veya linkleri yenileyebilir misniz,
-
merhaba öncelikle bu güzel videolu anlatım için tsk ederm. Fakat herşeyi yapmış olamam rağmen şu hatayıa alıyorum..
[2.1-RELEASE][root@pfsense.localdomain]/root(1): /sbin/dhcplistcronsmb.sh
/sbin/dhcplistcronsmb.sh: Command not found.
pfsense versiyon 2.1-RELEASE (i386)
windows 2008 paylaşıma kopyalanmasını istiyorum logların -
emeğinize sağlık güzel anlatım olmus fakat dosyaları nasıl temin edebiliriz.
-
merhaba öncelikle bu güzel videolu anlatım için tsk ederm. Fakat herşeyi yapmış olamam rağmen şu hatayıa alıyorum..
[2.1-RELEASE][root@pfsense.localdomain]/root(1): /sbin/dhcplistcronsmb.sh
/sbin/dhcplistcronsmb.sh: Command not found.
pfsense versiyon 2.1-RELEASE (i386)
windows 2008 paylaşıma kopyalanmasını istiyorum loglarınilgili dosyayı winscp ile bağlanıp chmod ayarlarını yapın 775 yetkisi verirseniz sistem üzerinde çalışabilir hale gelecektir
-
@nmnoztrk merhaba. Videoya erişemiyorum. Gizli diyor.