PfSense 2.0.1 <-> Fritz!Box Fon WLAN 7270, IPsec



  • Hi!

    I've managed to set up an IPsec tunnel between a Fritz!Box and pfSense.
    After setting it up all was fine. For hours it worked. But now: the tunnel in question is shown as active on both sides: the Fritz!Box and pfSense. Trying to ping a printer on the other side fails. The printer is at sleep, but it answers to icmp echo requests.
    Vice versa the same: from a PC on the remote side I can't ping anything running and up localy. Really bad.

    After restarting pfSense and Fritz!Box it works again. Until the next line interruption by the provider.

    Within the logs I find on Fritz!Box and pfSense the same: only messages stating the connection is established. But no data crosses the wire!

    My setup is:
    PC1 (192.168.6.22) <-> (192.168.6.1/24) Fritz!Box (DSL)
      <-> Internet <->
      (fixed address) pfSense (192.168.180.27/23) <-> (192.168.180.4) PC2

    Routes on both PC are set to take Fritz!Box or pfSense as router for any subnet 192.168.0.0/16. A default route is set for the local internet connection router:

    PC1:
    defaultroute: 192.168.6.1
    route: 192.168.0.0/16 gw 192.168.6.1

    PC2:
    defaultroute: 192.168.180.1
    route: 192.168.0.0/16 gw 192.168.180.27

    Now trying to ping from PC1 to PC2 or vice versa:

    PC2$ ping 192.168.6.22
    PING 192.168.6.22 (192.168.6.22) 56(84) bytes of data.
    ^C
    –- 192.168.6.22 ping statistics ---
    588 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 587008ms
    
    

    Any idea?


Log in to reply