Miniupnp not working anymore?



  • I am not sure how long this has been going but I have started seeing these in my logs:

    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCGETRULES, ...): Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCGETRULES, ...): Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCCHANGERULE, ...) PF_CHANGE_GET_TICKET: Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCCHANGERULE, ...) PF_CHANGE_GET_TICKET: Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: Failed to add NAT-PMP 4500 udp->172.22.22.11:4500 'NAT-PMP 4500 udp'
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: Failed to add NAT-PMP 4500 udp->172.22.22.11:4500 'NAT-PMP 4500 udp'
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCGETRULES, ...): Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCGETRULES, ...): Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCCHANGERULE, ...) PF_CHANGE_GET_TICKET: Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: ioctl(dev, DIOCCHANGERULE, ...) PF_CHANGE_GET_TICKET: Operation not supported by device
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: Failed to add NAT-PMP 5353 udp->172.22.22.11:5353 'NAT-PMP 5353 udp'
    May 24 19:11:30 pfs miniupnpd[63906]: Failed to add NAT-PMP 5353 udp->172.22.22.11:5353 'NAT-PMP 5353 udp'
    
    


  • just noticed these on a recent snap as well.

    I'll have to wait for a new one to roll in to confirm.



  • Port needs to be rebuilt



  • @ermal:

    Port needs to be rebuilt

    has the port been rebuilt?


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Yes, the day this message was posted (and a few times since then)



  • @jimp:

    Yes, the day this message was posted (and a few times since then)

    thanks jimp… I ask because I tried a build a few days ago and was getting the same upnp errors that were reported... not sure what the build was... I'll try a new snapshot shortly


Locked