Lightsquid problemi
-
Arkadaşlar Bir çok forumda hep aynı problemden bahsedilmiş ve geneldede çözüm Çerezlerin silinmesi ile sağlanmış .. Fakat yeni tarayıcı eklememe hatta bi kaç kez kurup kaldırmama defalarca cerez silmemem rahmen henuz bi basarı sağlayabilmiş değilim…
benimde sorunum yine ...
LigthSquid diagnostic.
Error : report folder '/var/lightsquid/report' not contain any valid data! Please run lightparser.pl (and check 'report' folder content)
Please check config file !
Variable value
$tplpatph /usr/local/www/lightsquid/tpl
$templatename base
$langpatph /usr/local/share/lightsquid/lang
$langname eng
$reportpath /var/lightsquid/report
Access to '/var/lightsquid/report' folder yes
$graphreport 1
folder content:hatası..
Pfsense wan bacağı modemde.. lan bacağı hub ile pc lere dağılıyor... ip ler sabit yanlızca xxx.xxx.xxx.200-210 aralığında dağıtım yapıyoe.. taransparent mode çalışıyorum... enabled login işaretli log yolunu var...../log olarak girdim merak ettiğimbu konuyla alakalı detaylı bi dökümanı olan varmı.. atladığım bi yer var sanıyorumadarguner arkadaşımızın http://forum.pfsense.org/index.php/topic,36975.0.html topiğindekilerin tamamını uygulamış durumdayım..
-
Merhabalar,
konsol kullanarak "lightparser.pl" dosyasını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Saygılar,
-
**lightsquid hatırladığım kadarıyla sabit iplerin loglarını tutmuyor. dhcpden dağıtılmış otomatiklerin logları tutuluyor.
otomatik ip aldırıp 15 dakika sonra raporlara bakarsan görebilirsin sanırım.iyi çalışmalar…
Not: Gece 1:35 ve yardımcı olmak çok güzel birşey... Paylaşımcı ve yardımcı olalım arkadaşlar...**
-
arkadaslar ilginize tesekkurler..
ama 10 pc dhcp den ip alıyor yani en azından bunun loglarını tutması lazım değilmi
ve sabah ilk işim konsoldan komutu denemek olacak.. -
Selam,
Bununla alakalı olarak; kurulumu ne zaman yaptınınz? Eğer ki kurulumu yeni yaptıysanız log dosyasının olusması için squid üzerinden internete çıkıp biraz trafik yaptıktan sonra tekrar lightsquid üzerine gelip refresh full seçeneğini seçerek tekrar denemekte fayda vardır. Birde pfSense yapılandırmasını yaparken önce squid kurulup ardından lightqsuid kurulduğundan eminseniz farklı bir bilgisayar ve tarayıcı ile test etmenizi tavsiye ederim. Buna benzer bende birkaç poblem yaşamadım değil. Çözüm genelde pfSense üzerinde çıkmadı. :)
Sevgilerle,
SGTR -
az önce yine denedim yeniden kurdum 1 saat sonra log almaya çalıştım
proxy state kısmındaProxy Squid: Realtime stat (sqstat)
Squid RealTime stat 1.20 for the proxy server squid/2.7.STABLE9 (192.168.16.1:3128).
Auto refresh: sec. Created at: 03:13:00 05/06/2012
URI Curr. Speed Avg. Speed Size Time
No active connectionsvar bu bölüme baktığım sırada alt kısımda bi bağlantı belirdi ve bir internet sitesi görünüp kayblodu sanırım bi log yakaladı .. o halde raporlama almam gerekmiyormu
:( -
ilk önce squidguard da log path yolu ve log tutması gerektiğini ayarlamalısınız. hatada da geçerli bir data kaydının olmadığını bilirtiyor. ya ayarları yapmadınız yada hiç internete girilmedi. ben ilk kurduğumda bu hatayı herzaman alıyorum.
-
-
/var/squid/log kısmını /var/squid/logs olarak degiştir duzelecektir.
kolay gelesin
-
/var/squid/log kısmını /var/squid/logs olarak degiştir duzelecektir.
kolay gelesin
tavsiyen için tesekkur ederim…benim hatam ben o kısmı unutmuşum zaten
/var/squid/logs olarak problem yaşadığım için /var/squid/log olarak değiştirmiştim...su an lightsquid paketini tamamen kaldırdım ve yenden kurdum..
raporlama dilini hem squid ten hemde proxy reporttan eng sectim..report scheme kısmını ilk kez değiştirerek novopf
IP resolve method (future) kısmını da demo olarak işaretledim.. ve herzaman olduğu gibi googlecrome gizli tarama sayfasndan açtım ve raporlara ulaştım..
sanırım benim light squid paketinde yada bu sheheme kısmında bir problem oluyorilginize teşekkür ederim
-
merhaba arkadaşlar ligthsquid report /usr/local/etc/ligthsquid/lightsquid.cfg dosyası içinde
$logpath = "/var/squid/log"; satırında $logpath = "/var/squid/logs"; olarak geliyor orası değiştirmeniz< yeterli olacakdır. -
merhaba arkadaşlar ligthsquid report /usr/local/etc/ligthsquid/lightsquid.cfg dosyası içinde
$logpath = "/var/squid/log"; satırında $logpath = "/var/squid/logs"; olarak geliyor orası değiştirmeniz< yeterli olacakdır.teşekkürler..ek bilgi olarak kenarda durmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum