Captiveportal logout
-
Merhaba Arkadaşlar..
Captive portal logout penceresindeki yazıyı değiştirmek istiyorum fakat dosyasını bir türlü bulamadım yada örnek bir script bulamadım..
yerini bilen varsa ve yazarsa sevinirim.. teşekkürler.. -
Konunuzla çok fazla alakası yok ama ben kendim logout sayfasını başka amaçla kullanıyorum. Kullanıcılar login olduklarında benim hazırladığım sayfa ile karşılaşıyorlar ve bu sayfada bazı bilgilendirici yazılar var. Kimse sistemden logout felan olmak istemiyor. Bilgisayarımı açayım gireyim istiyor. Tabi bazı durumlarda gerekebiliyor. Başka bir bilgisayardan girme gibi durumlarda sistemden düşme olması gerekebiliyor.
-
Selam,
Bunun icin captive portal menusunun en altinda logout sayafasi ekleyebileceginiz bir secenek var. Bunu html biliyorsaniz oradan upload edeceksiniz ya da mevcut bir sayfayi editleyerek upload edebilirsiniz. Bu sayfada neleri gormek istiyorsaniz editorler (notepad, notepad++ ya da dvb) yardimiyla dizayn edebilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam,
Bunun icin captive portal menusunun en altinda logout sayafasi ekleyebileceginiz bir secenek var. Bunu html biliyorsaniz oradan upload edeceksiniz ya da mevcut bir sayfayi editleyerek upload edebilirsiniz. Bu sayfada neleri gormek istiyorsaniz editorler (notepad, notepad++ ya da dvb) yardimiyla dizayn edebilirsiniz.
Bu kısmı biliyorum. fakat örnek bi kodlama olursa onu değiştirebiliim diye düşünmüştüm.. zaten kullanıcı giriş ve hata mesajlarını editledim..alt kısımlarındada kodlama örnekleri var fakat logout un yok…
ayrıca pf sense in içinde bu log out dosyasının nerede oldugunu araştırdım fakat bulamadım..
Sevgilerle,
SGTRBu kısmı biliyorum. fakat örnek bi kodlama olursa onu değiştirebiliim diye düşünmüştüm.. zaten kullanıcı giriş ve hata mesajlarını editledim..alt kısımlarındada kodlama örnekleri var fakat logout un yok…
ayrıca pf sense in içinde bu log out dosyasının nerede oldugunu araştırdım fakat bulamadım..
-
Konunuzla çok fazla alakası yok ama ben kendim logout sayfasını başka amaçla kullanıyorum. Kullanıcılar login olduklarında benim hazırladığım sayfa ile karşılaşıyorlar ve bu sayfada bazı bilgilendirici yazılar var. Kimse sistemden logout felan olmak istemiyor. Bilgisayarımı açayım gireyim istiyor. Tabi bazı durumlarda gerekebiliyor. Başka bir bilgisayardan girme gibi durumlarda sistemden düşme olması gerekebiliyor.
bunu "seyyar gezen tayfalar" için özellikle istiyorum.. çünkü kullanıcı şunu diyebiliyor.bilgisayar başındaki ben deiğildim.bunu yazan falan filan kişi…
fakat kullanıcılar egerki bilgisayar basından kalktıklarında signout yaparlarsa yerine oturan kişi kendi kullanıcıyla girecek ve sorun ortadan kalkacak.. su andada o sekilde kullanıyoruz... tek sıkıntım logout sayfasını editleyememek -
Selam
Ekteki kodları editör yardımıyla ekleyip captive portal ın logout seceneginden eklemeyi
dener misiniz?Sevgilerle
SGTR -
Selam
Ekteki kodları editör yardımıyla ekleyip captive portal ın logout seceneginden eklemeyi
dener misiniz?Sevgilerle
SGTRekledim ve şu hatayı aldım "document.write('Login is required to access this connection.');"
captive portal ekranından "" View current page """ tıklarsamda
'); function Logout_Popup() { LogoutWin = window.open('', 'Logout', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=256,height=64'); if (LogoutWin) { LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('') ; LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('
') ; LogoutWin.document.write('Click the button below to disconnect
'); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('
'); LogoutWin.document.write('
'); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.close(); } } EOD; $clientloggedin = true; break; } } if ($clientloggedin == false) { echo << -
Captive portal menusundeki 'Enable logout popup window' isaretli mi?
-
Captive portal menusundeki 'Enable logout popup window' isaretli mi?
evet zaten bu hatayı popup açmaya çalışırken veriyor
-
-
Bende bir çalışma yapayım dedim ve pfsense i yeniden kurup standart logout sayfasını çalıştırdım. Hem local account sorgulamada hemde free radius sorgulamada sorunsuz çalıştı. Fakat bu standart sayfanın kodlarını kopyaladım ve dreamweaver ile düzenledim. Daha sonra captive portal üzerinden logout sayfası olarak upload ettim fakat çalışmadı. Kullanıcıyı sistemden attığını söylesede atmadığını görüyorum. Kodları düzenlerken VALUE="cc0aa65a7f9cbbc8" diye bir kod vardı. Buradaki sayı değeri kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğinden ve bende standart bir değeri burada tuttuğumdan kullanıcıyı atma işlemi başarısız görünüyor. Burada ne yapmalıyımki kullanıcıya göre bu sayı değeri değişsin ve logout işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşsin.
-
Bende bir çalışma yapayım dedim ve pfsense i yeniden kurup standart logout sayfasını çalıştırdım. Hem local account sorgulamada hemde free radius sorgulamada sorunsuz çalıştı. Fakat bu standart sayfanın kodlarını kopyaladım ve dreamweaver ile düzenledim. Daha sonra captive portal üzerinden logout sayfası olarak upload ettim fakat çalışmadı. Kullanıcıyı sistemden attığını söylesede atmadığını görüyorum. Kodları düzenlerken VALUE="cc0aa65a7f9cbbc8" diye bir kod vardı. Buradaki sayı değeri kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğinden ve bende standart bir değeri burada tuttuğumdan kullanıcıyı atma işlemi başarısız görünüyor. Burada ne yapmalıyımki kullanıcıya göre bu sayı değeri değişsin ve logout işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşsin.
php sayfasını paylaşırmısın
-
Kodları paylaşmam birşeyi değiştirmeyecek. Çünkü kullanıcı login olduktan sonra ekrana logout sayfası geliyor. Geliyor fakat bu logout sayfasının içinceki volue değeri değişken bir değer. ahmet kullanıcısının her login oluşunda bile bu değer değişiyor. Burada bir değişken sözkonusu. yukarıda SGTR arkadaşımızın paylaştığı kodları aldım ve dreamweaver ile kodları javascript yani js uzantılı kaydettim ve bir button vasıtası ile yönlendirdim. Buttona yıklayınca çalışıyormuş gibi görünsede sistemden kullanıcıyı atmıyor. Şimdi bu olay öyle birşeyki mantıklı düşünürsek şöyle bir olay ortaya çıkıyor. Şimdi biz login olduk ve başarılı loginden sonra ekrana logout sayfası geldi. Eğer biz burada logout ekranını kapatırsak bize atanmış olan volue değerini kaybetmiş oluyoruz. Biz volue bölümüne yazılması gereken değişkeni yazmış olsak bile sistemin bizim hangi kullanıcı olduğumuzu algılaması mümkün değil gibi görünüyor. Sonuçta sistem bizim hangi ip den geldiğimizi bilmeli ve bu ip ye karşılık gelen kullanıcıyı sistemden atması gerekiyor. logout sayfasındaki kodlarında ip algılama gibi birşey yapması mümkün değil gibi görünüyor. Bu nedenle başarılı loginden sonraki gelen logout sayfasını kapatmamamız gerekiyor :D
-
Size aşağıda benim sisteme login sonrası aldığım kodları paylaşıyorum.
<title>Logout</title>Click the button below to disconnect
Yukarıda altı çizili olan değer her login oluşta değişiyor.
-
-
Siz çalıştırabildiniz mi?
-
Siz çalıştırabildiniz mi?
Logout sayfasını dilediğiniz gibi degistirebilirsiniz ben şu anda turkcelestirdim
-
Aşağıdaki kodları bulup değiştirdim..bendeki kodlar
<title>Redirecting…</title>
ayrıca bu kodlar var/etc/captiveportal-logout.html sayfasında dilerseniz kendiniz editleyebilirsiniz
BU kodları bende buldum. Ama şöyle bir sorun var. Örneğin kullanıcı giriş yaptı ve logout popup u açıldı. Daha sonra kullanıcı çıkış yapmadan bu popup u kapattı. Sonrada çıkış yapmak isterse ne olacak. Bunun için nasıl bir yol izlenebilir onun düşüncesindeyim.